To tip της μαμάς: Εναλλακτικοί τρόποι να αντιμετωπίσετε τη ζέστη στο σπίτι τις ημέρες του καύσωνα

Το κλιματιστικό είναι ο απόλυτος σύμμαχος ενάντια στη ζέστη, ωστόσο, υπάρχουν κι άλλοι τρόποι να παραμείνει το σπίτι σας δροσερό. 

To tip της μαμάς: Εναλλακτικοί τρόποι να αντιμετωπίσετε τη ζέστη στο σπίτι τις ημέρες του καύσωνα

Τρόποι για να δροσιστείτε στο σπίτι.

Bigstock

O καύσωνας είναι εδώ και σύμφωνα με τις προβλέψεις οι θερμοκρασίες στη χώρα μας θα παραμείνουν σε πολύ υψηλά επίπεδα και τη επόμενη εβδομάδα.

Οι ειδικοί συνιστούν αποφυγή των άσκοπων μετακινήσεων, ειδικά τις μεσημεριανές ώρες, κατανάλωση πολλών υγρών, μικρά και συχνά γεύματα και φυσικά παραμονή στο σπίτι όπου καλό είναι να έχετε ρυθμίσει το κλιματιστικό σε μια σταθερή θερμοκρασία.

Πώς να δροσιστείτε στο σπίτι

Εκτός από το air condition όμως υπάρχουν κι άλλοι τρόποι για να δροσιστείτε στο σπίτι μειώνοντας παράλληλα τη θερμότητα.

anemistiras-paidia.jpg

Κλειστά παράθυρα και παντζούρια

Το σπίτι το αερίζεται νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ ( αν έχει δροσίσει) για τουλάχιστον δύο ώρες. Κατά τη διάρκεια της έντονης ζέστης κλείστε τα παντζούρια και τα παράθυρα ειδικά όσα τα χτυπάει ο ήλιος. Προκειμένου να ανανεώνετε ο αέρας μπορείτε να ανοίγετε για λίγα λεπτά την κεντρική είσοδο ή κάποιο παράθυρο βορινού δωματίου.

Φούρνος

Αποφύγετε να μαγειρεύετε στον φούρνο τις ημέρες του καύσωνα καθώς αναπτύσσονται υψηλές θερμοκρασίες. Προτιμήστε φαγητά εύκολα και γρήγορα – π.χ. μακαρονοσαλάτες- και μη ξεχνάτε να τα βάζετε στο ψυγείο γιατί λόγω υψηλών θερμοκρασιών αλλοιώνονται γρήγορα.

Ανεμιστήρας

Ο ανεμιστήρας όταν είναι τοποθετημένος σωστά, προσφέρει την απαιτούμενη δροσιά στο σπίτι. Μπορείτε να βάλετε παγάκια σε ένα μπολ και να τα τοποθετήσετε μπροστά από τον ανεμιστήρα ώστε ο αέρας να είναι πιο δροσερός.

Κλειστές πόρτες

Για εξοικονόμηση ενέργειας και περισσότερη δροσιά μπορείτε να κλείσετε τις πόρτες των δωματίων που δεν χρησιμοποιείτε ειδικά αν έχετε ένα κλιματιστικό και αυτό στον χώρο του καθιστικού.

Παγάκια στους καρπούς

Εκτός από τα χλιαρά ντους ενώ ακόμα τρόπος να δροσιστείτε είναι να βάζετε παγάκια στους καρπούς, το λαιμό ακόμα και στις μασχάλες. Τα παγάκια ρίχνουν τη θερμοκρασία του σώματος και προσφέρουν ανακούφιση από τη ζέστη.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved