Tips για μαμάδες: Το πιο συχνό λάθος που κάνετε όταν καθαρίζετε την κουζίνα

Είναι μια συνήθεια που ακυρώνει το καθάρισμα της κουζίνας σε σημαντικό βαθμό.

Tips για μαμάδες: Το πιο συχνό λάθος που κάνετε όταν καθαρίζετε την κουζίνα

Το λάθος που κάνετε κάθε φορά που καθαρίζετε την κουζίνα και πρέπει να αποφεύγετε. 

Bigstock

Κάθε φορά που καθαρίζετε την κουζίνα ακολουθείτε ένα πρόγραμμα. Σωστά;

Αυτό συνήθως περιλαμβάνει σκούπισμα, σφουγγάρισμα και στη συνέχεια απολύμανση του πάγκου και του νεροχύτη, τακτοποίηση των πλυμένων πιάτων, κ. ο.κ.

Ποιο είναι το λάθος που κάνετε

Όταν καθαρίζετε όμως πρώτα τα πάτωμα όλα τα ψίχουλα, η σκόνη ακόμα και τα νερά από το νεροχύτη πέφτουν κάτω, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να σκουπίσετε και να σφουγγαρίσετε εκ νέου.

Τακτοποιείστε και να καθαρίστε λοιπόν τα πάντα στην κουζίνα αφήνοντας τελευταίο τόσο το σκούπισμα όσο και το σφουγγάρισμα.

kathariotita-spitiou.jpg

Ποια άλλη λάθη κάνετε όταν καθαρίζετε την κουζίνα

Δεν καθαρίζετε τα είδη καθαρισμού

Είναι τα βασικά σας εργαλεία καθαρισμού, ωστόσο δεν τα καθαρίζετε και απολυμαίνετε όσο συχνά θα έπρεπε. Για παράδειγμα, τα σφουγγάρια πιάτων χρειάζονται αντικατάσταση 1 με 2 φορές το μήνα ( ανάλογα με τη συχνή χρήση βέβαια) ενώ δεν θα πρέπει να ξεχνάτε τα φίλτρα της ηλεκτρικής σκούπας.

sfouggari-gia-ta-piata.jpg

Δεν απολυμαίνετε συχνά το νεροχύτη

Ο νεροχύτης συγκεντρώνει καθημερινά πολλά μικρόβια. Δεν αρκεί όμως ένα πέρασμα με το σφουγγάρι, χρειάζεται απολυμαντικό, φυσικό ή μη. Περάστε τον με χλωρίνη ή ξίδι μία φορά - τουλάχιστον - την εβδομάδα χρησιμοποιώντας χλιαρό νερό.

Δεν αντικαθιστάτε τακτικά τις πετσέτες κουζίνας

Οι πετσέτες κουζίνας είναι ιδιαίτερα πρακτικές αλλά πρέπει να τις πλένετε τακτικά. Επίσης, μπορείτε να έχετε πετσέτες ανάλογα με τη χρήση. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιείτε μια πετσέτα για τα χέρια σας και άλλη για τα πιάτα ή για να σκουπίζετε τον πάγκο της κουζίνας.

Με πληροφορίες από το eatingwell.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved