Tips για μαμάδες: Πώς να προφυλάξετε το κινητό σας στην παραλία

Δεν χρειάζεται να έχετε αδιάβροχη θήκη.

Tips για μαμάδες: Πώς να προφυλάξετε το κινητό σας στην παραλία

Απλοί τρόποι για να προφυλάξετε το κινητό στην παραλία.

Bigstock

Δεν είναι μόνο το νερό που μπορεί να προκαλέσει ζημιά στο κινητό τηλέφωνο. Η ζέστη αλλά και η άμμος είναι εν δυνάμει «εχθροί» του smartphone σας, γι΄αυτό θα πρέπει να το προφυλάσσετε όταν είστε στην παραλία.

Ας δούμε μερικούς πρακτικούς τρόπους:

Σακούλες τροφίμων zipper

Αυτός είναι ένας εύκολος και φθηνός τρόπος για να προστατεύσετε το κινητό σας τηλέφωνο. Πιθανότατα έχετε στην κουζίνα σας σακούλες τροφίμων με zip. Πάρτε τις μαζί σας και τοποθετήστε κάθε συσκευή ξεχωριστά σε μία από αυτές (εκτός αν έχετε τη μεγάλη συσκευασία και μπορείτε να βάλετε δύο συσκευές μαζί). Η διάφανη πλαστική σακούλα προστατεύει το τηλέφωνό σας από το νερό και την άμμο ενώ σας επιτρέπει να το χρησιμοποιείτε.

Κρατήστε το τηλέφωνό σας μακριά από τον ήλιο

Είναι σημαντικό να έχετε το κινητό σας τηλέφωνο σε σκιά ή στην τσάντα θαλάσσης όταν δεν το χρησιμοποιείτε. Η υπερθέρμανση μπορεί να επηρεάσει αρκετές από τις λειτουργίες του.

Βάλτε ταινία

Ένας άλλος τρόπος για να προστατεύσετε το κινητό της στην παραλία είναι να καλύψετε με ταινία τη θύρα φόρτισης ή την υποδοχή ακουστικών ώστε να μη μπει άμμος. Αυτή η λύση είναι ιδανική για το κινητό των παιδιών τα οποία το αφήνουν πρόχειρα στην ξαπλώστρα ή πάνω στην πετσέτα με αυξημένες πιθανότητες να βρεθεί στην άμμο.

Φτιάξτε μια έξυπνη θήκη

Αντί να πετάξετε το κουτάκι από τα πατατάκια (δεν υπάρχουν πατατάκια μόνο σε σακουλάκια) ή από τα μπισκότα, χρησιμοποιήστε το ως έξυπνη θήκη για το τηλέφωνό σας. Βεβαιωθείτε ότι είναι καθαρό και, στη συνέχεια, βάλτε το τηλέφωνό σας μέσα ενώ κολυμπάτε για να αποτρέψετε πιθανούς κλέφτες.

Μην αφήνετε το τηλέφωνό σας στο αυτοκίνητο

Αν ξεχάσατε το κινητό σας τηλέφωνο στο αυτοκίνητο, κάντε τον κόπο να επιστρέψετε και να το πάρετε. Ακόμα κι αν είναι καλά κρυμμένο. Οι υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύσσονται μέσα στο αυτοκίνητο θα επηρεάσουν τη διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Με πληροφορίες από το progressive.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved