Tips για μαμάδες: Πώς να καθαρίσετε τους λεκέδες από τον καναπέ

Τρόποι για να καθαρίσετε τον υφασμάτινο καναπέ.

Tips για μαμάδες: Πώς να καθαρίσετε τους λεκέδες από τον καναπέ

Γυναίκα καθαρίζει τον καναπέ.

Bigstock

Δύσκολο να αποφύγετε τους λεκέδες στον καναπέ του καθιστικού ακόμα κι αν χρησιμοποιείτε ριχτάρια.

Ακόμα πιο δύσκολο όμως είναι να τους καθαρίσετε ειδικά αν το ύφασμα του καναπέ δεν αφαιρείται.

Το ιδανικό θα ήταν να μην αφήνετε τους λεκέδες να ποτίσουν και να τους αφαιρείτε αμέσως, χρησιμοποιώντας απορροφητικό χαρτί ή πανί αποφεύγοντας το υπερβολικό τρίψιμο.

Ωστόσο, αυτό δεν είναι πάντα εφικτό με αποτέλεσμα οι λεκέδες να παραμένουν για αρκετό χρονικό διάστημα.

kathariotita-xaliou.jpg

Κουβάς με καθαριστικά.

Bigstock

Καθαρισμός υφάσματος που δεν αφαιρείται

Αρχικά μπορείτε να δοκιμάσετε τη μαγειρική σόδα . Απλώστε την στο ύφασμα του καναπέ για μια ώρα ( και παραπάνω αν είναι εύκολο) και στη συνέχεια σκουπίστε με ηλεκτρική σκούπα.

Ωστόσο, αν το ύφασμα του καναπέ έχει αχνούς λεκέδες και βρωμιές μπορείτε να ακολουθήσετε την ακόλουθη διαδικασία:

  • Ρίξτε λίγο υγρό απορρυπαντικό πιάτων σε ένα μπολ με νερό και ανακατέψτε καλά το μείγμα για να δημιουργήσετε αφρό.
  • Αφαιρέστε τον αφρό από την κορυφή του νερού με ένα πανί και τρίψτε απαλά το ύφασμα το ύφασμα του καναπέ. Προσπαθήστε να αποφύγετε να ρίξετε νερό στο ύφασμα και απλώς αξιοποιήστε τον αφρό.
  • Βρέξτε το καθαρό πανί μόνο με νερό και στύψτε το ώστε να είναι υγρό όχι όμως να στάζει και μετά σκουπίστε το ύφασμα του καναπέ για να απομακρύνετε τον αφρό.
  • Επαναλάβετε τη διαδικασία όσες φορές χρειάζεται για να καθαρίσει ο καναπές. Βοηθά να χρησιμοποιήσετε πιρούνι για να δημιουργήσετε περισσότερο αφρό όταν χρειάζεται.
  • Χρησιμοποιείστε έναν ανεμιστήρα ή ένα πιστολάκι μαλλιών αποφεύγοντας τον ζεστό αέρα για να στεγνώσετε το ύφασμα πιο γρήγορα και για να μη μείνουν σκιές στο ύφασμα από το νερό.

Αν στον καναπέ υπάρχουν λεκέδες από μαρκαδόρους, μολύβια, στυλό ακόμα και καλλυντικά, αυτοί αφαιρούνται με διάλυμα αλκοόλης. Πάρτε μια καθαρή γάζα, ρίξτε αλκοόλη και καθαρίστε τον λεκέ.

Ανάλογα με τον τύπο υφάσματος του καναπέ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε χυμό λεμονιού διαλύοντας 7-10 σταγόνες σε 200 ml νερό. Με μια γάζα ή ένα καθαρό πανί καθαρίστε τον λεκέ αφήνοντας το διάλυμα του χυμού λεμονιού να δράσει για 10-15 λεπτά.

Με πληροφορίες από το howtocleanstuff.ne

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved