Tips για μαμάδες: Πώς να καθαρίσετε τη δερμάτινη τσάντα σας

Γιατί πρέπει να αποφεύγετε το οινόπνευμα.

Tips για μαμάδες: Πώς να καθαρίσετε τη δερμάτινη τσάντα σας

Γυναίκα βάζει το κινητό της στη δερμάτινη τσάντα.

Bigstock

Οι δερμάτινες τσάντες και ειδικά οι ανοιχτόχρωμες, είναι εύκολο να λερωθούν.

Ακόμα κι αν τις προσέχετε, λόγω της συχνής χρήσης τους θα αποκτήσουν λεκέδες που θα είναι εμφανείς.

Ας δούμε τις επιλογές που έχετε για να καθαρίσετε τη δερμάτινη τσάντα σας:

Κρέμα

Στο εμπόριο κυκλοφορούν πολλά προϊόντα καθαρισμού για δερμάτινα είδη. Μπορείτε να βρείτε ακόμα μαλακτικές ή ενυδατικές κρέμες για να διατηρήσετε τα δερμάτινα είδη σας σε άριστη κατάσταση. Εναλλακτικά βάλτε σε καθαρό πανί λίγη βαζελίνη και καθαρίστε την τσάντα σας.

lekedes-dermatini-tsanta.jpg

Γυναίκα καθαρίζει ένα μιρκό κόκκινο τσαντάκι.

Bigstock

Βρεγμένο πανί

Από τις πιο απλές και εύκολες λύσεις για να καθαρίσετε τη δερμάτινη τσάντα σας είναι το βρεγμένο πανί. Τρίψτε απαλά με αυτό το λεκέ στην τσάντα ή περάστε όλη την επιφάνεια απομακρύνοντας σκόνη και βρωμιά.

Απλώς φροντίστε να χρησιμοποιείτε χλιαρό νερό και αποφύγετε τη χρήση σαπουνιού ή απορρυπαντικού καθώς μερικές φορές μπορεί να προκαλέσουν φθορά στο δέρμα.

Ατμός

Μια άλλη εναλλακτική είναι ο καθαρισμός με ατμό. Αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να αφαιρέσετε τυχόν βρωμιά, σκόνη ή δύσκολους λεκέδες από το δέρμα, ενώ ταυτόχρονα το μαλακώνετε και το προστατεύετε. Το μόνο που χρειάζεστε είναι ένας ατμοκαθαριστής και λίγο απεσταγμένο νερό.

oinopnevma-xriseis.jpg

Το οινόπνευμα καλό είναι να αποφεύγεται για τον καθαρισμό της δερμάτινης τσάντας.

Bigstock

Αποφύγετε το οινόπνευμα

Το οινόπνευμα και γενικά προϊόντα καθαρισμού που περιέχουν αιθανόλη καλό είναι να αποφεύγονται για τον καθαρισμό της δερμάτινης τσάντας.

Το μεγαλύτερο μειονέκτημα είναι ότι η αιθανόλη στεγνώνει το δέρμα προκαλώντας με την πάροδο του χρόνου ξεφλούδισμα ή σκάσιμο. Επίσης, μπορεί να αποχρωματίσει την τσάντα, ή να βλάψει το φινίρισμα καθώς και το προστατευτικό στρώμα του δέρματος.

Με πληροφορίες από το leatherinformer.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved