Μάρα Δαρμουσλή: Η λύση που βρήκε για να μην έχει αγκαλιά τον γιο της όταν κάνει δουλειές

Ο πύργος εκμάθησης της …έλυσε τα χέρια.

Μάρα Δαρμουσλή: Η λύση που βρήκε για να μην έχει αγκαλιά τον γιο της όταν κάνει δουλειές

H Μάρα Δαρμουσλή με τον γιο της στο κολυμβητήριο.

Ο γιος της Μάρας Δαρμουσλή και του Βασίλη Τσατσάκη είναι 15 μηνών.

Πλέον περπατάει μόνος του, δείχνει ενδιαφέρον για κάθε τι καινούργιο και δεν αφήνει τη μαμά του σε ησυχία.

darmousli-mara-me-gio.jpg

Άλλωστε, περνούν τόσες ώρες μαζί καθημερινά που είναι «αυτοκόλλητοι». Επίσης, ο μικρός θηλάζει γεγονός που κάνει το δέσιμο με τη μητέρα του ακόμα πιο ισχυρό.

Μάλιστα, τις προάλλες η Μάρα Δαρμουσλή είχε δημοσιεύσει μια φωτογραφία που έκανε κατακόρυφο και ο μικρός θήλαζε.

Όπως έγραψε, με τον πρώτο της γιο, τον Άγγελο, ο θηλασμός δεν πήγε όπως θα ήθελε. Όμως με τον Μιχάλη, είναι διαφορετικά, όχι καλύτερα, αλλά αλλιώς.

« Είναι άλλο παιδί, είναι οι συνθήκες αλλιώς, είμαι άλλη εγώ», ανέφερε χαρακτηριστικά.

https://www.instagram.com/p/CrxOjSnoJ5N

Πύργος εκμάθησης – Γιατί τον επέλεξε

Η ηθοποιός μοιράζεται συχνά στιγμιότυπα με τον μικρό της γιο που, όπως είπαμε, εξερευνά τα πάντα γύρω του. Και η ίδια θέλει όσο μπορεί να του δίνει τα κατάλληλα ερεθίσματα, χωρίς όμως να τον πιέζει.

darmousli-gios.jpg

Για να κάνει όμως και τη δική της καθημερινότητα πιο εύκολη, προσπαθεί να βρει πρακτικές λύσεις. Όπως τον πύργο εκμάθησης που βοηθά τον γιο της να «συμμετέχει» σε διάφορες δουλειές χωρίς να τον έχει συνέχεια στην αγκαλιά της.

Έγραψε χαρακτηριστικά στο ποστ της:

«Ελευθερία..Αυτονομία..Ασφάλεια..Χαρά. Όλα αυτά τα θέλουμε για τα παιδιά μας και προσπαθούμε να διαποτίζουν κάθε μας δράση, απόφαση, κουβέντα με το παιδί. Πότε δίνουμε ώθηση και πότε βάζουμε όρια.Πότε είναι έτοιμο το παιδί να προχωρήσει και του δίνουμε χώρο και πότε υπερβάλουμε πιέζοντας τα πράγματα κι έχουμε απαιτήσεις βιαστικές.Υπάρχει απάντηση;Πολλές,όσα και τα παιδιά.Προσπαθώ να προσφέρω ευκαιρίες κι ερεθίσματα και το παιδί με οδηγεί.Αν ναι,προχωράμε.Αν όχι,αποσύρω και επανέρχομαι μετά από κάποιο χρόνο.
Με αυτή τη λογική,επέλεξα τον Πύργο Εκμάθησης.Ο Μιχάλης ήθελε να βλέπει τι γίνεται στον πάγκο της κουζίνας.Εγώ κουράστηκα να τον έχω αγκαλιά και να προσπαθώ να κάνω δουλειές με το ένα χέρι.Η καρέκλα επιστρατεύτηκε για το πλύσιμο μετά το φαγητό,αλλά ήταν επικίνδυνη.Με τον Πύργο Εκμάθησης ξεκινήσαμε αρχικά με το νεροχύτη.Τώρα που ανοίγει κι ο καιρός θα μπορεί κι ο Μιχάλης να «συμμετέχει» σε κάποιες εργασίες,όπως το πλύσιμο των φρούτων.Μόλις πάρω και άθραυστα εργαλεία και σκεύη θα αρχίσουμε και τις παρασκευές.Όταν αρχίσει να καταλαβαίνει ότι δεν μπαίνουν όλα στο στόμα,ένας ολόκληρος κόσμος μας περιμένει να τον εξερευνήσουμε!Όλα σιγά σιγά,όχι πολύ αργά!»

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved