Δούκισσα Νομικού: Τι παθαίνει όταν αγχώνεται με τα παιδιά και με τις δουλειές

Πώς αντιδρά ο οργανισμός της όταν πιέζεται.

Δούκισσα Νομικού: Τι παθαίνει όταν αγχώνεται με τα παιδιά και με τις δουλειές

 Η Δούκισσα Νομικού σε ανοιξιάτικη πόζα.

Η Δούκισσα Νομικού είναι μια μαμά όπως όλες οι άλλες. Έχει δύο μικρά παιδιά, εργάζεται και παράλληλα πρέπει να φροντίσει για δεκάδες καθημερινά πράγματα.

Γιατί το λέμε αυτό; Γιατί δεν σημαίνει ότι οι μαμάδες που είναι αναγνωρίσιμες ( ή διάσημες, πείτε τις όπως θέλετε) έχουν λύσει όλα τους τα προβλήματα, ειδικά όταν έχουν παιδιά.

Μάλιστα η Δούκισσα Νομικού μέσα από πολλές αναρτήσεις και συνεντεύξεις έχει (από) δείξει ότι ο ρόλος της μητέρας για την ίδια είναι ο πλέον σημαντικός γι΄αυτό και οι επαγγελματικές της επιλογές είναι με γνώμονα και κριτήριο πόσες ώρες θα απουσιάζει από το σπίτι.

doukissa-nomikou-vouno-paidia.jpg

Το πελάγωμα και το κριθαράκι

Η παρουσιάστρια λοιπόν περνάει κι αυτή περιόδους που δεν προλαβαίνει να κάνει όλα όσα θέλει και αγχώνεται. Και ο οργανισμός αντιδρά. Στην περίπτωσή της, το άγχος και το στρες των τελευταίων ημερών εκδηλώθηκε με κριθαράκι στο μάτι.

Όπως μάλιστα αποκάλυψε η ίδια σε πρόσφατο Q&A που έκανε, σε ένα μήνα έβγαλε δύο φορές κριθαράκι.

Να τι απάντησε σε ερώτηση για το αν νιώθει ποτέ πελαγωμένη με τα παιδιά.

«Αν πελαγώνω...; Η φωτογραφία που έστειλα στον οφθαλμίατρο μου σήμερα, μιας που σε ένα μήνα έβγαλα 2 φορές κριθαράκι.

Ναι, υπάρχουν φορές που νιώθω πελαγωμένη που δεν προλαβαίνω να κάνω όσα θέλω όπως θέλω. Και γίνομαι αυστηρή με εμένα γιατί θέλω και προσπαθώ να τους ευχαριστήσω όλους και με πιέζω. Και βγάζω κριθαράκια. Αλλά μετά με αγκαλιάζουν σφιχτά τα παιδιά του και μου λένε ότι είμαι η καλύτερη μαμά του κόσμου και τότε όλα είναι καλύτερα.»

doukissa-nomikou-kritharaki.jpg

To κριθαράκι δεν έφυγε...

nomikou-kritharaki1.jpg

Μετά από αρκετές ημέρες την ταλαιπωρεί ακόμα.

nomikou-kritharaki.JPG

Κριθαράκι στο μάτι: Αίτια, πρόληψη και αντιμετώπιση

Η εξωτερική κρίθη ή κριθαράκι βρίσκεται στη βάση των βλεφαρίδων, στην εξωτερική πλευρά των βλεφάρων, προς το δέρμα δηλαδή!

Αίτια:

Τα αίτια είναι :

  • μόλυνση ενός θυλάκου της τρίχας των βλεφαρίδων
  • μόλυνση σμηγματοροικού αδένα (αδένα του Zeis ), αυτός ο αδένα είναι προσκολλημένος στον θύλακο της τρίχας και παράγει μια λιπαρή ουσία ,το σμήγμα.
  • μόλυνση του εξωκρινούς αδένα (του Μoll), o οποίος είναι ιδρωτοποιός αδένας, το υγρό το οποίο ενώνεται με τα δάκρυα και λιπαίνει την πρόσθια επιφάνεια του οφθαλμού, εμποδίζοντας έτσι την ξηρότητα του.

Αντιμετώπιση της κρίθης

Κατά κύριο λόγο πρέπει να γίνεται μία σωστή υγιεινή των βλεφάρων.

  • Σε ένα ποτηράκι με χλιαρό νερό προσθέστε μερικές σταγόνες από ένα ήπιο παιδικό σαμπουάν και με ένα καθαρό μαντηλάκι ή μια μπατονέτα τρίψτε απαλά το βλέφαρο. Αυτό θα βοηθήσει να παροχετευτεί το κριθαράκι. Μην το πιέζεται όμως ή δοκιμάσετε να το τρυπήσετε διότι αυτό μπορεί να οδηγήσει σε πιο σοβαρή μόλυνση.
  • Ζεστές κομπρέσες να εφαρμόζονται στο μάτι για 10- 15 λεπτά όσο πιο συχνά γίνεται , τουλάχιστον 4-5 φορές την ημέρα .
  • Διακόψτε τη χρήση προϊόντων μακιγιάζ ματιών όπως και λιπαρές κρέμες, αντικατάσταση των ήδη υπαρχόντων προϊόντων, διακόψτε τη χρήση φακών επαφής.

Αντιβιοτικές αλοιφές ή ακόμα και αντιβίωση σε χάπια πρέπει να συνταγογραφηθούν μόνο μετά από την επίσκεψη σε οφθαλμίατρο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved