Tips για μαμάδες: Το μυστικό για τέλειο κουρκούτι

Δεν είναι η μπύρα ούτε η σόδα.

Tips  για μαμάδες: Το μυστικό για τέλειο κουρκούτι
Κουρκούτι για τα θαλασσινά ή τα λαχανικά σας Bigstock

Το κουρκούτι το χρησιμοποιούμε για να τηγανίσουμε όχι μόνο θαλασσινά αλλά και πολλά λαχανικά όπως μελιτζάνες και κολοκυθάκια προκειμένου να είναι τραγανά.

Εκτός από τα βασικά υλικά - νερό, αλεύρι, μαγιά – πολλοί προσθέτουν μπύρα που κάνει το κουρκούτι πιο ελαφρύ και τραγανό ή σόδα.

Ωστόσο, φαίνεται ότι υπάρχει ένα ποτό που μπορεί να απογειώσει το κουρκούτι και αυτό είναι η βότκα.

kourkouti-mpakaliarou.jpg

Κουρκούτι με βότκα

Η βότκα βοηθά τα τηγανητά να γίνουν τραγανά με διαφορετικούς τρόπους. Σε σύγκριση με το νερό ή άλλα υγρά που χρησιμοποιούνται συνήθως για την παρασκευή μαρινάδας ή κουρκουτιού η βότκα είναι πιο αποτελεσματική. Κατά τη διάρκεια του τηγανίσματος, το υγρό στο κουρκούτι εξατμίζεται αφυδατώνοντάς το και δημιουργώντας φυσαλίδες, οι οποίες στη συνέχεια συμβάλλουν στη δημιουργία τραγανής κρούστας. Επίσης, η βότκα εξατμίζεται πιο γρήγορα από το νερό, άρα στεγνώνει και το κουρκούτι.

Παράλληλα, αναστέλλει ενεργά την παραγωγή γλουτένης που σχηματίζεται όταν το αλεύρι και το νερό αναμειγνύονται. Περιορίζοντας την ανάπτυξη γλουτένης, η βότκα παράγει ένα κουρκούτι το οποίο έχει εξαιρετικά λεπτή κρούστα που παραμένει τραγανή για πολύ περισσότερο από ένα τυπικό μείγμα αλευριού και νερού.

Αναλογία

Απλώς χρησιμοποιήστε ίσα μέρη αλευριού, νερού και βότκας, μαζί με λίγο αλάτι και μπέικιν πάουντερ. Αυτή η μέθοδος είναι ιδανική για το τηγάνισμα πληθώρας φαγητών.

Μπορείτε ακόμα να χρησιμοποιήσετε βότκα για να ενισχύσετε την κρούστα σας προσθέτοντάς την απλά στη μαρινάδα σας. Δύο κουταλιές της σούπας για κάθε φλιτζάνι υγρό στη μαρινάδα σας, θα βοηθήσει πολύ στην ενίσχυση της τραγανότητας.

Viennese Fried Chicken Breast With Lemon Wheel And Fried Parsley

Tips για τέλειο τηγάνισμα

Η χρήση της σωστής κατσαρόλας ή ενός γουόκ παίζουν σημαντικό ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα.

Η θέρμανση του λαδιού σε κατάλληλα υψηλή θερμοκρασία είναι επίσης βασικός παράγοντας όταν τηγανίζετε όπως επίσης να μη χρησιμοποιείτε υπερβολική ποσότητα λαδιού καθώς μειώνει τη συνολική θερμοκρασία και δεν τηγανίζονται σωστά τα φαγητά.

Πηγή: seriouseats.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved