Καθαρισμός φούρνου με λεμόνι: Τρεις εύκολοι και αποτελεσματικοί τρόποι

Και ο φούρνος σας θα γίνει πεντακάθαρος. 

Καθαρισμός φούρνου με λεμόνι: Τρεις εύκολοι και αποτελεσματικοί τρόποι

Τα λεμόνια εκτός από τη μαγειρική είναι πολύ χρήσιμα και στην καθαριότητα του σπιτιού.

Το κιτρικό οξύ των λεμονιών είναι αντιβακτηριακό και αντισηπτικό, καθιστώντας το ένα από τα πιο αποτελεσματικά φυσικά καθαριστικά, καθώς δρα ως φυσικό λευκαντικό. Τα έλαια που βρίσκονται στο φλοιό προσδίδουν λάμψη στις συσκευές σας και με λίγο αλάτι, μπορείτε να έχετε το πιο αποτελεσματικό καθαριστικό.

Πώς λοιπόν θα καθαρίσετε τον φούρνο της κουζίνα σας, στον οποίο έχουν συσσωρευτεί καμένα λίπη;

Υπάρχουν οι εξής τρόποι:

Λεμόνι με ατμό

Σε ένα μπολ που είναι κατάλληλο για φούρνο, ρίχνετε νερό και στύβετε το χυμό δύο μεγάλων λεμονιών. Βάζετε το μπολ στο φούρνο και τον ανοίγετε στους 250 βαθμούς μέχρι το νερό να αρχίσει να βράζει και να γεμίσει υδρατμούς. Κλείνετε το φούρνο και αφήνετε να δράσει ο ατμός για τουλάχιστον μισή ώρα. Βεβαιωθείτε ότι το σκεύος έχει κρυώσει πριν το απομακρύνετε. Με ένα σφουγγάρι τρίβετε το φούρνο και στη συνέχεια με ένα καθαρό πανί τον καθαρίζετε.

Λεμόνι με μαγειρική σόδα

Ο συνδυασμός μαγειρικής σόδας με λεμόνι είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικός. Φτιάξτε μια πάστα από αυτά τα δύο υλικά και απλώστε την στο φούρνο με ιδιαίτερη έμφαση στα λίπη. Αφήνετε να δράσει για πάνω από μία ώρα και με ένα βρεγμένο σφουγγάρι τρίβετε στη συνέχεια το φούρνο και καθαρίζετε τα υπολείμματα.
Την ίδια διαδικασία μπορείτε να ακολουθήσετε και για το τζάμι της πόρτας του φούρνου, όπου κι εκεί συχνά υπάρχουν λίπη.

Λεμόνι σκέτο

Πρόκειται για τον πιο απλό τρόπο καθαρισμού του φούρνου σας.
Κόβετε μερικά λεμόνια στη μέση και τρίβετε το φούρνο όσο πιο καλά μπορείτε. Θα βοηθούσε αν προηγουμένως τον είχατε προθερμάνει ελαφρώς. Αφού περάσετε όλες τις επιφάνειες, σκουπίζετε με ένα υγρό πανί ή σφουγγάρι μέχρι να καθαρίσει τελείως ο φούρνος.

Στο βίντεο που ακολουθεί θα δείτε πώς μπορείτε με το λεμόνι να καθαρίσετε το φούρνο σας αποτελεσματικά:



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved