Τips για μαμάδες: Πέντε τρόποι να ξεβουλώσετε το νεροχύτη της κουζίνας

Πώς να ξεβουλώσετε το νεροχύτη χωρίς υδραυλικό.

Τips για μαμάδες: Πέντε τρόποι να ξεβουλώσετε το νεροχύτη της κουζίνας

Ο νεροχύτης χρειάζεται συχνό καθάρισμα καθώς συσσωρεύονται υπολείμματα τροφών με αποτέλεσμα να βουλώνουν τα σιφώνια.

Τι γίνεται στην περίπτωση που τελικά βουλώσει ο νεροχύτης; Πριν φωνάξετε υδραυλικό δοκιμάστε έναν από τους ακόλουθους τρόπους που σας προτείνουμε.

Βραστό νερό

Η πιο απλή και εύκολη λύση είναι το βραστό νερό. Ρίξτε στο σιφόνι άφθονο ζεστό νερό και στη συνέχεια αφήστε να τρέξει κρύο νερό. Το ζεστό νερό μπορεί να ξεκολλήσει οτιδήποτε δυσκολεύει τη ροή , χωρίς να χρειαστεί να καταφύγετε σε άλλη δραστική λύση. (Μη δοκιμάσετε αυτήν τη μέθοδο εάν οι σωλήνες είναι PVC, καθώς το βραστό νερό μπορεί να λιώσει ή να καταστρέψει το πλαστικό).

neroxitis

Βεντούζα

Η χρήση βεντούζας είναι απαραίτητη αν έχουν συγκεντρωθεί στο σιφόνι υπολείμματα τροφών και λίπη. Γεμίστε το νεροχύτη μέχρι τη μέση με νερό και στη συνέχεια κουνήστε την βεντούζα πάνω κάτω . Αν ξεβουλώσει ενδέχεται να ακούσετε ένα μικρό θόρυβο και θα δείτε το νερό να τρέχει στο νεροχύτη.

Μαγειρική σόδα και ξίδι

Ο συνδυασμός σόδας και ξιδιού είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικός ακόμα και για τον βουλωμένη νεροχύτη. Αφαιρέστε το νερό από το νεροχύτη και ρίξτε ένα φλιτζάνι μαγειρική σόδα στο σιφόνι. Χρησιμοποιήστε ένα ξυλάκι για να πάει όσο πιο κάτω γίνεται και στη συνέχεια ρίξε ένα φλιτζάνι λευκό ξίδι . Αφήστε τα υλικά να δράσουν για 15 λεπτά και στη συνέχεια αφήστε να τρέξει από τη βρύση , ζεστό νερό. Πιθανόν να χρειαστεί να επαναλάβετε τη διαδικασία και δεύτερη φορά.

neroxitis1

Υδραυλικό φίδι

Το σπειροειδές φίδι είναι ένα εργαλείο που εισχωρεί στο σιφόνι, ξεκολλώντας τυχόν υπολείμματα τροφών ή λίπη που εμποδίζουν την διέλευση του νερού. Προσπαθήστε να καθαρίσετε όσο πιο καλά μπορείτε το νεροχύτη, αφήνοντας στη συνέχεια να τρέξει άφθονο ζεστό νερό.

Βραστό νερό και υγρό πιάτων

Για να απομακρύνετε τα λίπη , διαλύστε σε δύο λίτρα ζεστού νερού μερικές κουταλιές απορρυπαντικού πιάτων. Στη συνέχεια αδειάστε το στο σιφόνι , ρίχνοντας μπόλικο ζεστό νερό. Αυτή την διαδικασία μπορείτε να την επαναλάβετε αρκετές φορές.

Πηγή: homeserve.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved