Πριγκίπισσες της Disney με επιλόχειο κατάθλιψη – Οι δημιουργίες της Anna Belenkiy

Η Anna Belenkiy καταρρίπτει με τα illustrations της τον μύθο του «έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα».

Πριγκίπισσες της Disney με επιλόχειο κατάθλιψη – Οι δημιουργίες της Anna Belenkiy
Instagram / annabell_illustration

Οι πριγκίπισσες της Disney είναι όμορφες, έξυπνες, γενναίες, καλές. Ζουν η κάθε μία το δικό της παραμύθι με happy end. Μήπως όμως και εκείνες έχουν το δικαίωμα να μην είναι αψεγάδιαστες, να τσαλακωθούν, να κλάψουν;

Η Anna Belenkiy είναι μία καλλιτέχνης και νέα μαμά. Την περίοδο της εγκυμοσύνης της στις αρχές του 2021 δημοσίευσε μέσα από τον προφίλ της στο Instagram illustrations με πριγκίπισσες της Disney να βιώνουν τα όχι και τόσο ευχάριστα κομμάτια της εγκυμοσύνης.

«Η ιδέα για αυτή τη σειρά ξεκίνησε όταν ήμουν έγκυος. Η εγκυμοσύνη πάντα θεωρούνταν κάτι φανταστικό και μαγικό, ειδικά όταν κοιτάς άλλες έγκυες και θέλεις να είσαι και εσύ έτσι. Aλλά η πραγματικότητα σε προσγειώνει απότομα. Έτσι αποφάσισα να χρησιμοποιήσω τις αγαπημένες μου πριγκίπισσες της Disney για να αποτυπώσω τις λιγότερο φανταστικές μου στιγμές» αναφέρει η Anna σε συνέντευξή της στο Bored Panda.

https://www.instagram.com/p/CLZrN-AAfdA

Μετά τη γέννηση του γιου της τον Αύγουστο η καλλιτέχνης δεν σταμάτησε να αποτυπώνει στα σκίτσα της τις δύσκολες στιγμές της μητρότητας. Στις πιο πρόσφατες δημιουργίες της η Anna μιλάει για τις δυσκολίες στον θηλασμό, την επιλόχειο κατάθλιψη και το άγχος.

Στο πρώτο της illustration η καλλιτέχνης αποτυπώνει μια εξαντλημένη Άριελ να κλαίει άνω από το νεογέννητο μωρό της. Στο σχόλιο κάτω από την ανάρτηση περιγράφει τη δική της εμπειρία:

«Το να είσαι νέα μαμά για εμένα σημαίνει να έχεις τόνους άγχους, εφιάλτες και τη διαρκή ανησυχία για το μικροσκοπικό μωρό μου. Κάποιες μέρες ακόμα ξυπνάω για να βεβαιωθώ ότι αναπνέει και οι κακές σκέψεις μπορούν να μου ρουφήξουν όλη την ενέργεια και να με κάνουν υστερική. Ευχαριστώ τον Θεό που έχω τον σύζυγό μου και τον πεθερό μου. Η συγκεκριμένη ανάρτηση είναι αφιερωμένη σε όλες τις υπέροχες και δυνατές γυναίκες από όλον τον κόσμο που μάχονται με την επιλόχειο κατάθλιψη. Είστε πραγματικές μαχήτριες.»

https://www.instagram.com/p/CUfc1kgtrRU

Σε άλλες αναρτήσεις της η Anna δείχνει τη Μουλάν να θηλάζει το μωρό της κλαίγοντας, την Belle με ραγάδες και το μωρό στα πόδια της.

Δείτε τις δημιουργίες της στην gallery που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved