Σκίτσα με πριγκίπισσες της Disney αναδεικνύουν την αληθινή πλευρά της μητρότητας και της εγκυμοσύνης

Η πριγκίπισσες της Disney την περίοδο της εγκυμοσύνης και μετά τον τοκετό.

Σκίτσα με πριγκίπισσες της Disney αναδεικνύουν την αληθινή πλευρά της μητρότητας και της εγκυμοσύνης
Instagram / annabell_illustration

Οι ήρωες και οι ιστορίες της Disney έχουν αποτελέσει πηγή έμπνευσης για καλλιτέχνες ανά τον κόσμο. Μία από αυτούς και η Anna Belenkiy, η οποία δημιουργεί ιδιαίτερα σκίτσα με τις πρίγκιπισσες και πριγκίπισσες που έχουν αγαπήσει τα παιδιά.

Τι το ιδιαίτερο έχουν οι δημιουργίες της; Φέρνουν τα παραμύθια και τους ήρωές τους στην πραγματική ζωή και αντιμέτωπους με ρεαλιστικές καταστάσεις. Η Anna έγινε πρόσφατα μαμά και καθ’ όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της δημιουργούσε σκίτσα με αγαπημένες πριγκίπισσες η οποίες βρίσκονταν σε παρόμοια κατάσταση και ήταν αντιμέτωπες με όλα αυτά που καλείται να διαχειριστεί μία γυναίκα στην εγκυμοσύνη, τα καλά και τα άσχημα.

«Λένε ότι η εγκυμοσύνη σε κάνει να λάμπεις… Εγώ μοιάζω σαν να έχω να κοιμηθώ χρόνια…

Επίσης, τι γίνεται με τα σπυράκια; Όταν ήμουν έφηβη είχα λιγότερα. Νιώσε τον πόνο μου» έγραψε μεταξύ άλλων σε μία ανάρτησή της στο παρακάτω σκίτσο.


https://www.instagram.com/p/CLeqW2mgF4S/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Η Anne αναδεικνύει και τις πιο συγκινητικές στιγμές όπως φαίνεται και από το σκίτσο με τη Γιασμίν και τον Αλαντίν που βλέπουν στον υπέρηχο το μωρό τους.


https://www.instagram.com/p/CLHjwnOA0sF/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading


Η Anna πρόσφατα ξεκίνησε μία νέα σειρά από σκίτσα που αφορούν στην περίοδο μετά τον τοκετό. Στέλνει μάλιστα το δικό της μήνυμα κατά το body shaming:

«Λίγες μέρες πριν κι ενώ έπαιζα με τον Tommy σταμάτησα μπροστά από τον καθρέφτη και κοίταξα την ανάκλασή μου. Δεν μπορούσα να αναγνωρίσω τον εαυτό μου, αυτά τα επιπλέον κιλά και οι ραγάδες είναι κάτι εντελώς καινούριο για μένα. Ξαφνικά ο Tommy μου χαμογέλασα και άρχισα να κλαίω όταν συνειδητοποίησα ότι δεν θα είμαι το ίδιο με πριν ποτέ, ότι θα είναι μία νέα εκδοχή του εαυτού μου χάρη σε το μωρό μου και αυτές οι ραγάδες είναι το προσωπικό μου μετάλλιο.

Γιατί όλες οι μαμάδες είναι ηρωίδες.

Αγάπα τον εαυτό σου και το νέου σώμα σου.»

Ιδιαίτερο είναι και το σκίτσο της για την επιλόχειο κατάθλιψη. Γενικά η καλλιτέχνης θίγει μέσα από τις δημιουργίες της θέματα τα οποία θεωρούνται ταμπού πέρνοντας θέση και αναδεικνύοντας τις προκλήσεις μίας νέας μητέρας.


https://www.instagram.com/p/CUfc1kgtrRU/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Δείτε ακόμα περισσότερα σκίτσα της νεαρής μητέρας στην gallery που ακολουθεί.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα για την εγκυμοσύνη και τη μητρότητα στο αφιέρωμα που ετοιμάσαμε με αφορμή τα 10 χρόνια Mothersblog.gr

mothersblog afieroma
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved