Tips για μαμάδες: Απλά μυστικά για τέλεια ζυμαρικά που δεν κολλάνε

Bigstock

Πώς μαγειρεύονται σωστά τα ζυμαρικά.

Το μαγείρεμα των ζυμαρικών είναι εύκολο, ωστόσο για να έχετε ένα ξεχωριστό αποτέλεσμα θα πρέπει να δώσετε προσοχή σε ορισμένες λεπτομέρειες ( που ως γνωστόν κάνουν τη διαφορά).

Ποια είναι αυτά τα μυστικά

  • Για κάθε κιλό ζυμαρικών, απαιτούνται 5 λίτρα νερό. Μόλις βράσει το νερό, προσθέστε αλάτι ( αν και οι απόψεις διίστανται) όχι όμως λάδι.
  • Προσθέστε τα ζυμαρικά και ανακατέψτε τα στα πρώτα 2 λεπτά από τη στιγμή που αρχίζουν να βράζουν.
  • Ελέγξτε τα ζυμαρικά 2 - 3 λεπτά πριν από το χρόνο μαγειρέματος τους αν τα θέλετε al dente.
  • Μόλις είναι έτοιμα, αφαιρέστε 1 φλιτζάνι νερό. Περιέχει το απαραίτητο άμυλο και μπορεί χρησιμοποιηθεί στη σάλτσα για να γίνει πιο νόστιμη.
  • Στραγγίστε τα ζυμαρικά χωρίς να τα ξεπλύνετε. Το ξέβγαλμα αφαιρεί το άμυλο και αποτρέπει την απορρόφηση της σάλτσας. Η μόνη φορά που πρέπει να τα ξεπλένετε είναι όταν πρόκειται να τα χρησιμοποιήσετε για σαλάτα ζυμαρικών.
  • Ρίξτε τα ζυμαρικά σε μια ζεστή κατσαρόλα με την έτοιμη σάλτσα σας. Μαγειρέψτε τα για περίπου 2 λεπτά για να "παντρευτούν" οι γεύσεις.
  • Η μακαρονάδα σας είναι έτοιμη.

Τι να αποφύγετε

  • Μην σκεπάζετε την κατσαρόλα όταν βράζουν τα μακαρόνια.
  • Αφήστε μια ξύλινη κουτάλα καθώς βράζουν τα ζυμαρικά για να μην αφρίσουν.
  • Μην «καίτε» το βούτυρο. Μπορείτε απλά να το προσθέσετε όταν τα σουρώσετε ανακατεύοντάς τα.

Πηγή: delallo.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved