Αν δεν έχεις επισκεφθεί το XPLORE πρέπει να το κάνεις άμεσα!

Και να που δεν περίμενα ότι το  XPLORE στον 1ο όροφο του Golden Hall θα εντυπωσίαζε όχι μόνο την κόρη μου (12 ετών) αλλά και εμένα.

Μαργαρίτα Νικολάου
Αν δεν έχεις επισκεφθεί το XPLORE πρέπει να το κάνεις άμεσα!
Lefteris_Partsalis

Από τότε που η Νικόλ μπήκε στην εφηβεία άλλαξαν πολλά στη ζωή μας. Δεν είναι πια εκείνο το μικρό κορίτσι που φόραγε τις αποκριάτικες στολές και πήγαινε στο σουπερμάρκετ, ούτε εκείνο το κορίτσι που κοιμόταν κάτω από το τραπεζαρία έχοντας όλα τα λούτρινα αγκαλιά.

Το μόνο που έμεινε ίδιο μέχρι και σήμερα; Ο ενθουσιασμός όταν βλέπει κάτι καινούριο. Αυτός ο ενθουσιασμός και η λάμψη στα μάτια της κάθε φορά που έκανε κάτι που της άρεσε πολύ ή που έβλεπε για πρώτη φορά. Αυτός ο ενθουσιασμός μου θυμίζει το μικρό παιδί που κρύβει μέσα της και με κάθε ευκαιρία θέλω να τον βλέπω.

Αυτός ήταν και ο λόγος που επισκέφθηκα μαζί της το XPLORE στο Golden Hall. Τον πιο πρωτότυπο θεματικό προορισμό δημιουργικής απασχόλησης για παιδιά. Μικρά και μεγάλα!

Την πήρα από το χέρι και της έκανα το ωραιότερο δώρο για την γιορτή της. Μια βόλτα στις τρεις διαδραστικές θεματικές ζώνες: XPLORE Science, XPLORE Adventure και το μοναδικό ενυδρείο της Αθήνας, το XPLORE Oceans.

XPLORE Oceans - Το 1ο ενυδρείο της Αθήνας

Θα αρχίσω με το ενυδρείο. Τι; Δεν το ξέρατε ότι η Αθήνα έχει ενυδρείο; Ούτε και εγώ. Αλήθεια λέω... Πόσα έχανε όλα αυτά τα χρόνια η κόρη μου θεέ μου και πόσα έχανα και εγώ. Ποτέ δεν είναι αργά όμως, ούτε για εκείνη, ούτε για εμένα.

Τι να σας πρωτοπεριγράψω; Τις 19 δεξαμενές που έχουν πάνω από 2.000 ψάρια; Τους εντυπωσιακούς καρχαρίες και τα σαλάχια; Τα σπάνια θαλάσσια είδη που είδαμε; Τα μοναδικά πλάσματα, με απίθανα χρώματα και ακόμα πιο απίθανα ονόματα;

Φοβερή εμπειρία!

Είδαμε από κοντά ενδιαφέροντα είδη. Λαμπύριζαν καθώς κολυμπούσαν και δεν μπορούσαμε να πάρουμε στην κυριολεξία τα μάτια μας από πάνω τους. Τα παρατηρούσαμε, συζητούσαμε και ψάχναμε τους καρχαρίες για να τους δούμε ξανά και ξανά...

LPR52154.jpg

Μεγάλα, μικρά, πολύχρωμα, μονόχρωμα, όμορφα, άσχημα, άγρια, ήμερα... Δεν ξέρω πώς θα μπορούσα να περιγράψω όλα όσα είδαμε. Πρόκειται για εμπειρία που δεν χωράει να την περιγράψει κανείς μέσα σε ένα κείμενο. Ο βυθός κρύβει μια μαγεία μέσα του και αυτή τη μαγεία καταφέραμε να δούμε και εμείς.

Η Νικόλ δεν σταμάτησε με θαυμασμό να φωτογραφίζει όλα τα διαφορετικά είδη ψαριών που είδε. Είχαμε την ευκαιρία να μάθουμε ότι υπάρχουν 3 διαφορετικά είδη καρχαριών (Μελανόπτεροι, Καρχαρίες Bamboo και Τριάκεις), γνωρίσαμε από κοντά την Ντόρι και τον Νέμο, είδαμε ιππόκαμπους, σαλάχια... μέχρι και βασιλικούς κάβουρες...!

LPR52185.jpg

Στο ενυδρείο του XPLORE, διατίθεται δωρεάν ακουστική ξενάγηση για να γνωρίσει κανείς ακόμη καλύτερα το βυθό και τα μυστικά του τόσο στα ελληνικά όσο και στα αγγλικά.

Η εμπειρία για εμάς; Μοναδική και αξέχαστη. Αποχωρήσαμε γεμάτες με εικόνες.

LPR52193.jpg

Ως μαμά θα σας πω τούτο: Το ενυδρείο δεν απευθύνεται μόνο σε παιδιά αλλά σε καθέναν που αγαπά τη θάλασσα και θέλει να θαυμάσει από κοντά τα υπέροχα πλάσματα του βυθού. Πραγματικά έφυγα εντυπωσιασμένη και σίγουρα θα επισκεφθώ ξανά αυτόν τον όμορφο χώρο.

XPLORE Science για τα παιδιά που λατρεύουν τα πειράματα, τις επιστήμες και όχι μόνο

Μέσα από διαδραστικά εκθέματα, ανακαλύψαμε μαζί πώς λειτουργεί το σώμα μας, γιατί φτερνιζόμαστε, πώς λειτουργούν η μύτη και τα αυτιά μας, πώς παράγεται και μετατρέπεται η ενέργεια από κίνηση σε φως...

Μάθαμε τις ιδιότητες των ηλεκτρικών κυκλωμάτων και του αέρα...

Δημιουργήσαμε ήχους και μελωδίες...

LPR51823.jpg

Είδαμε στην πράξη βασικές έννοιες της μηχανικής και μάθαμε για τις ιδιότητες και δυνατότητες του νερού!

LPR51843.jpg

XPLORE Adventure - Η φαντασία και η περιπέτεια σε έναν χώρο

Μετά το Science, μεταφερθήκαμε σε ένα κόσμο μαγικό…. Στο Adventure!

LPR51987.jpg

Εκεί οδηγήσαμε μαζί στην πίστα καρτ και κάναμε τον δικό μας γυναικείο αγώνα (μαμάς - κόρης, για όσες έχετε κορίτσια, καταλαβαίνετε τι λέω!!!) και βέβαια, δεν χάσαμε την ευκαιρία για διασκέδαση και ατέλειωτο γέλιο στον λαβύρινθο με τους καθρέφτες και στη ζούγκλα με τους δεινόσαυρους.

LPR52107.jpg

Καταλήξαμε στο TV Studio, όπου η κόρη μου παρουσίασε το δικό της δελτίο ειδήσεων και εγώ την παρακολουθούσα περήφανη στις οθόνες. Δεν είναι και λίγο να σκέφτεσαι ότι η κόρη σου ίσως ακολουθήσει το δικό σου επάγγελμα.

Κλείσαμε την εμπειρία οι δύο μας χορεύοντας στους ρυθμούς της disco. Μου ζήτησε να ανέβουμε στην σκηνή και να ακολουθήσουμε παρέα τις φιγούρες που εμφανίζονταν στην οθόνη. Η αλήθεια είναι ότι είχα να χορέψω καιρό και διασκέδασα με την ψυχή μου. Η κόρη μου από την άλλη ξεκαρδίστηκε στα γέλια βλέποντάς με να χορεύω.

LPR52052.jpg

Αν τα παιδιά σας λατρεύουν τον κόσμο της φαντασίας και της περιπέτειας, αν ψάχνετε δημιουργικούς τρόπους να περάσετε ποιοτικό χρόνο μαζί τους, τότε πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφθείτε το XPLORE!

Πρόκειται για έναν μοναδικό προορισμό εκπαίδευσης και ψυχαγωγίας για όλη την οικογένεια όπου τα παιδιά θα παίξουν, θα ανακαλύψουν και θα μάθουν με τον πιο δημιουργικό τρόπο, μαζί με τους γονείς τους. Υπάρχουν εξάλλου 81 διαδραστικά εκθέματα και παιχνίδια που περιμένουν μικρά και μεγάλα παιδιά (και γονείς) να διασκεδάσουν.

Πριν φύγουμε αγοράσαμε τα πιο τέλεια και πρωτότυπα δώρα για τις φίλες και τους φίλους της κόρης μου και ανανεώσαμε την επίσκεψή μας. Τώρα που κλείνουν τα σχολεία θα πάμε ξανά και ξανά και ξανά!

Ώρες Λειτουργίας: Δευτέρα – Κυριακή 10.00-21.00

Εορταστικό ωράριο

Σαββ. 24/12: 10.00 – 20.00

Σαββ. 31/12: 10.00 – 20.00

Κλειστά:

25/12 και 26/12/2022

01/01 και 06/01/2023

EXTRA TIP

  • Μπορείτε να κλείσετε και online τα εισιτήρια σας με έκπτωση -10% www.x-plore.gr.
  • Υπάρχει δυνατότητα διοργάνωσης πάρτι. Περισσότερες πληροφορίες εδώ
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved