Tips για μαμάδες: Πέντε μυστικά για αφράτα σπιτικά μπισκότα

Για να σας πετυχαίνουν πάντα τα μπισκότα ακολουθείστε αυτές τις συμβουλές.

Tips για μαμάδες: Πέντε μυστικά για αφράτα σπιτικά μπισκότα
Bigstock

Τα μπισκότα - όπως και το κέικ- σπάνια λείπουν από ένα σπίτι με παιδιά.

Είναι νόστιμα, με μεγάλη ποικιλία γεύσεων και υφών και το πιο σημαντικό, εύκολα με λίγα και απλά υλικά.

Παρόλο που οι περισσότερες συνταγές για μπισκότα –κουλουράκια είναι σχετικά απλές, δεν είναι λίγες οι φορές που δεν σας πετυχαίνουν: είναι πιο σκληρά, τρίβονται ή η ζύμη δεν πλάθεται.

Για να είστε σίγουρες ότι τα μπισκότα σας θα έχουν επιτυχία κάθε φορά, διαβάστε τις παρακάτω συμβουλές:

pasxalina-koulourakia-2.jpg

Υλικά σε θερμοκρασία δωματίου

Φροντίστε τα υλικά σας να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Αναμειγνύονται πιο εύκολα και η ζύμη είναι πιο μαλακή.

Ειδικά το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου θα δώσει στα μπισκότα μια πιο αφράτη υφή.

Προθέρμανση φούρνου

Πριν ξεκινήσετε το ψήσιμο μη ξεχνάτε να προθερμάνετε τον φούρνο. Αυτό θα βοηθήσει να ψηθούν τα μπισκότα ομοιόμορφα. Επίσης, έχετε κατά νου ότι οι φούρνοι είναι πιο ζεστοί προς τα πίσω, επομένως καλό είναι να περιστρέψετε το ταψί ώστε να παραψηθούν τα μισά μπισκότα.

Ακρίβεια υλικών

Να είστε ακριβείς με τις μετρήσεις των υλικών. Το ψήσιμο είναι επιστήμη, επομένως αν τα υλικά είναι στο περίπου ή τα υπολογίζεται με το μάτι δεν θα έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

alevri.jpg

Μέγεθος

Χρησιμοποιείστε ένα κουτάλι ή ένα κουπ πατ για τα μπισκότα. Αυτό βοηθά να έχουν όλα τα μπισκότα το ίδιο μέγεθος. Η ομοιομορφία είναι σημαντική όχι μόνο για το αισθητικό αποτέλεσμα αλλά και γιατί βοηθά στο να ψηθούν σωστά.

Αν τα πλάθετε με τα χέρια σας, φροντίστε να μην κάνετε μεγάλες ή πολύ μικρές τις μπάλες. Επίσης, μην ξεχνάτε να αφήνετε χώρο μεταξύ των μπισκότων, γιατί καθώς ψήνονται, απλώνουν.

1656124316262-568719515-mustika-gia-psisimo-ston-fourno.jpg

Ψήσιμο

Ψήστε τα μπισκότα μέχρι να ροδίσουν κι όχι μέχρι να σκουρύνει το χρώμα τους. Εναλλακτικά μπορείτε να κλείσετε τον φούρνο και να τα αφήσετε μερικά λεπτά πριν τα βγάλετε για να κρυώσουν.

Χρήσιμα tips

  • Για να διατηρήσετε μαλακά τα μπισκότα περισσότερο, μπορείτε να βάλετε μια φέτα ψωμί του τοστ στο δοχείο που τα έχετε αποθηκεύσει.
  • Μπορείτε επίσης να καταψύξετε τα μπισκότα για να τα καταναλώσετε μετά από μερικές εβδομάδες.
  • Το ίδιο ισχύει και με τη ζύμη. Αν φτιάξατε διπλή δόση, βάλτε την στην κατάψυξη και φυλάξτε την για την επόμενη φορά.
  • Εάν είναι δυνατόν, ψήνετε μόνο έναν δίσκο με μπισκότα τη φορά.
  • Βάλτε τη ζύμη για μπισκότα στο ψυγείο για μια ή δύο μέρες πριν τα πλάσετε και τα ψήσετε. Θα δείτε διαφορά στο αποτέλεσμα.

Πηγή: thekitchn.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved