Tips για μαμάδες: Καθαρίστε το πυρέξ από τα ξεραμένα λίπη με δύο υλικά

Αυτό είναι το κόλπο για να καθαρίσετε το πυρέξ εύκολα και γρήγορα.

Tips για μαμάδες: Καθαρίστε το πυρέξ από τα ξεραμένα λίπη με δύο υλικά

Το πυρέξ είναι από τα αγαπημένα μαγειρικά σκεύη κάθε νοικοκυράς. Τα φαγητά που μαγειρεύονται στο φούρνο, είναι υγιεινά, πεντανόστιμα και τα φτιάχνουμε χωρίς ιδιαίτερο κόπο.

Δεν μπορούμε βέβαια να πούμε το ίδιο και για το καθάρισμα. Τα ξεραμένα λίπη δεν βγαίνουν εύκολα από το πυρέξ, με αποτέλεσμα να τρίβουμε με τις ώρες και πολλές φορές χωρίς καν αποτέλεσμα.

Τι μπορούμε να κάνουμε;

Τη λύση για ακόμη μία φορά δίνει η μαγειρική σόδα, το φυσικό αυτό πολυεργαλείο που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε με τόσους πολλούς και διαφορετικούς τρόπους στην καθαριότητα του σπιτιού. (θυμηθείτε όλες της χρήσεις της μαγειρικής σόδας εδώ).

Σε συνδυασμό με το απλό υγρό για τα πιάτα, η μαγειρική σόδα θα καθαρίσει τα λίπη και θα κάνει το πυρέξ σας να λάμπει.

Πώς θα καθαρίσετε το πυρέξ με μαγειρική σόδα

Βήμα 1ο

Αρχικά είναι σημαντικό να έχετε έτοιμο ζεστό νερό. Βάλτε στο πυρέξ, λίγο ζεστό νερό, απορρυπαντικό για τα πιάτα και μαγειρική σόδα και αφήστε το μείγμα να δράσει για τουλάχιστον ένα τέταρτο.

Βήμα 2ο

Στη συνέχεια πάρτε ένα καθαρό σφουγγάρι και με την σκληρή πλευρά, τρίψτε πολύ καλά όλους τους λεκέδες και τα ξεραμένα λίπη. Στα δύσκολα σημεία, μπορείτε να ρίξετε λίγη παραπάνω μαγειρική σόδα. Είναι σημαντικό ν καθαρίσετε όχι μόνο τον πάτο, αλλά και τα τοιχώματα του σκεύους.

Βήμα 3ο

Το τελευταίο βήμα είναι να ξαναπλύνετε το πυρέξ με υγρό για τα πιάτα και και πλέον θα δείτε ότι θα είναι πεντακάθαρο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved