Ο πληθυσμός της γης ξεπέρασε τα 8 δισεκατομμύρια - Τα μωρά που έσπασαν το φράγμα

Πάνω από 8 δισεκατομμύρια άνθρωποι κατοικούν στον πλανήτη σύμφωνα με ανακοίνωση του Ο.Η.Ε.

Ο πληθυσμός της γης ξεπέρασε τα 8 δισεκατομμύρια - Τα μωρά που έσπασαν το φράγμα
Unsplash.com / Nathan Dumlao

Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών ανακοίνωσε την αύξηση του πληθυσμού στα 8 δισεκατομμύρια, «ένα σημαντικό ορόσημο στην ανθρώπινη ανάπτυξη». Η ιστορική αυτή εξέλιξη σημειώθηκε την Τρίτη 15 Νοεμβρίου, μία μέρα που θα μείνει στην ιστορία, ενώ ταυτόχρονα τα Ηνωμένα Έθνη τονίζουν τη σημασία του να φροντίζουμε όλοι μαζί τον πλανήτη.

Αύξηση κατά 5,5 δισεκατομμύρια τα τελευταία εβδομήντα χρόνια

Σύμφωνα με τον Ο.Η.Ε. «αυτή η άνευ προηγουμένου ανάπτυξη» είναι αποτέλεσμα «μιας προοδευτικής αύξησης του προσδόκιμου ζωής χάρη στις προόδους που έχουν επιτευχθεί στους τομείς της δημόσιας υγείας, της διατροφής, της προσωπικής υγιεινής και της ιατρικής».

Οι προκλήσεις, ωστόσο, παραμένουν πολλές ιδιαίτερα για τις πιο φτωχές χώρες όπου και παρατηρείται η μεγαλύτερη αύξηση του πληθυσμού, όπως είναι η Ινδία η οποία έχει πάνω από 1,4 δισεκατομμύρια κατοίκους και την επόμενη χρονιά αναμένεται να ξεπεράσει και τον πληθυσμό της Κίνας.

Τα μωρά που έσπασαν το ιστορικό φράγμα

Το 8o δισεκατομμυριοστό μωρό γεννήθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης στη Μανίλα στις Φιλιππίνες με φυσιολογικό τοκετό. Ονομάστηκε Venice Mabansag και οι φωτογραφίες του κάνουν τον γύρο του διαδικτύου.

Ακόμα ένα μωρό που γεννήθηκε τη μέρα αυτή είναι ο μικρός Elias στο Charite Hospital στην Γερμανία. Η φωτογράφος Lisi Nieser απαθανάτισε την παρακάτω φωτογραφία λίγο μετά τον τοκετό.

https://www.instagram.com/p/Ck-6KIcOMW0

Πόσο θα αυξηθεί ο πληθυσμός της γης τα επόμενα χρόνια;

Ο ακριβής υπολογισμός του πληθυσμού της γης δεν είναι εύκολος, ωστόσο ο Ο.Η.Ε. κάνει μία πρόβλεψη για τα επόμενα χρόνια. Πιο συγκεκριμένα, αναφέρει:

«Ενώ χρειάστηκαν δώδεκα χρόνια για να αυξηθεί ο πληθυσμός της γης από 7 σε 8 δισεκατομμύρια, εκτιμάται ότι θα χρειαστούν περίπου 15 χρόνια –μέχρι το 2037- για να φτάσει τα 9 δισεκατομμύρια, κάτι που αποτελεί ένδειξη ότι ο ρυθμός αύξησης του συνολικού πληθυσμού μειώνεται ανά τα χρόνια».

Με πληροφορίες από un.org

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved