Μαμά και κόρη ομορφαίνουν τα πεζοδρόμια ζωγραφίζοντάς τα με κιμωλία

Ζωγραφίζουν τα πεζοδρόμια με κιμωλία και το αποτέλεσμα είναι εντυπωσιακό.

Μαμά και κόρη ομορφαίνουν τα πεζοδρόμια ζωγραφίζοντάς τα με κιμωλία
Instagram @ janrigginsart

Η Jan Riggins και η 13χρονη κόρη της Olivia πάντα αγαπούσαν να ζωγραφίζουν με κιμωλία. Πριν από την πανδημία, συμμετείχαν σε διαγωνισμούς τέχνης στο πεζοδρόμιο εντυπωσιάζοντας τους πάντες με τα έργα τους.

Όμως, όταν όλα τα φεστιβάλ άρχισαν να ακυρώνονται ή να αναβάλλονται, λόγω πανδημίας, η Jan Riggins σκέφτηκε να ζωγραφίσει στα πεζοδρόμια της περιοχής της.

Παρέα με την κόρη της, άρχισαν να ζωγραφίζουν ψάρια χρησιμοποιώντας πολλά χρώματα. Οι γείτονες ενθουσιάστηκα και έτσι οι δύο τους απλώς συνέχισαν να κάνουν αυτό που τους άρεσε. Τα σχέδιά τους εμπλουτίστηκαν στην πορεία με χελώνες, πεταλούδες ακόμα κι ένα μωρό Yoda.


https://www.instagram.com/p/CNd9EGdHmsK/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Πώς ξεκίνησε η ενασχόληση της ζωγραφικής με κιμωλία

«Ασχολήθηκα με τη ζωγραφική χρησιμοποιώντας κιμωλία πριν από περίπου 5 χρόνια. Το Fort Worth (όπου ζω), διοργάνωσε ένα φεστιβάλ τέχνης με κιμωλία και είδα μια ανάρτηση στο FB που ρωτούσαν αν κάποιος ήθελε να δοκιμάσει κάτι νέο. Δήλωσα συμμετοχή, πήγα κι εκεί συνάντησα έναν επαγγελματία – καλλιτέχνη ο οποίος μου είπε ότι είναι εθιστική η ζωγραφική με κιμωλία και το διαπίστωσα στην πορεία», είπε στο Bored Panda.

Κατάφερε να διακριθεί στο ερασιτεχνικό τμήμα και στη συνέχεια την κάλεσαν στο επαγγελματικό. Άρχισε να συμμετέχει σε διάφορα φεστιβάλ και το μέλλον προδιαγράφονταν λαμπρό, όμως η πανδημία, ανέτρεψε τα σχέδιά της. Τότε λοιπόν αποφάσισε να χρησιμοποιεί τα πεζοδρόμια της γειτονιάς της προκειμένου να εκτονώσει την ανάγκη της να ζωγραφίσει.

Μαζί της και η 13χρονη κόρη της, η οποία αρχικά έκανε τα δικά της σχέδια όμως πλέον λειτουργεί ως δίδυμο με τη μαμά της.«Τώρα συνήθως δουλεύουμε μαζί. Κάνω ένα σκίτσο και μετά χωρίζουμε ποια μέρη θα δουλέψει η καθεμιά μας», εξήγησε η Jen.

Τα έργα τους τα ανεβάζει στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram και όπως θα δείτε στη gallery που ακολουθεί είναι εντυπωσιακά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved