Κατερίνα Καραβάτου: Ο γιος της στην Α' Δημοτικού – Οι φωτογραφίες και το σχόλιο

« Είναι πια πρωτάκι…!!!!», σχολίασε με καμάρι η Κατερίνα Καραβάτου.

Κατερίνα Καραβάτου: Ο γιος της στην Α' Δημοτικού – Οι φωτογραφίες και το σχόλιο
Instagram@ katerinakaravatou

Το πρώτο κουδούνι χτύπησε σηματοδοτώντας την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, αυτή τη φορά, χωρίς μάσκες και σελφ τεστ.

Το άγχος μεγαλύτερο για τα πρωτάκια που θα βρεθούν σε νέο περιβάλλον μακριά από τους γονείς τους και τα οικεία τους πρόσωπα.

Πρωτάκι και μάλιστα Δημοτικού είναι και ο γιος της Κατερίνας Καραβάτου και του Κρατερού Κατσούλη.

Ο Αρίωνας πηγαίνει πλέον Α΄Δημοτικού και η γνωστή παρουσιάστρια έκανε τις πρώτες αναρτήσεις με τον γιο της σχολιάζοντας :« Είναι πια πρωτάκι…!!!!».

karavatou-gios-sxoleio.jpg
karavatou-gios-sxoleio1.jpg

Μάλιστα η παρουσιάστρια έχει έτοιμα και τα σχολικά βιβλία. Τα έντυσε – με βοήθεια – και ο Αρίωνας είναι πανέτοιμος για τη νέα σχολική χρονιά.

Η Κατερίνα Καραβάτου, καθώς απέχει φέτος τηλεοπτικά - τουλάχιστον προς το παρόν- θα έχει όλο το χρόνο να βοηθήσει τον Αρίωνα, αν βέβαια χρειαστεί.

Μην ξεχνάτε ότι εκτός από τον γιο της που είναι πρωτάκι, έχει και την κόρη της Αέλια, η οποία τελειώνει φέτος το Δημοτικό.

Από το νηπιαγωγείο στο δημοτικό

Νέο περιβάλλον, νέοι συμμαθητές, νέες συνθήκες. Η μετάβαση από το νηπιαγωγείο στο δημοτικό είναι πρόκληση για το κάθε παιδί και οι γονείς καλούνται να βοηθήσουν στην προσαρμογή στο νέο αυτό περιβάλλον.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας, το κάθε παιδί βιώνει τη μετάβαση από το νηπιαγωγείο στο δημοτικό διαφορετικά, ανάλογα με τις εμπειρίες και την συναισθηματική του ωριμότητα.

Τι μπορείτε να κάνετε ως γονείς;

  • Μιλήστε στο παιδί για την αλλαγή
  • Παρακινήστε το παιδί να γίνει πιο ανεξάρτητο
  • Μάθετε στο παιδί πώς να ζητάει κάτι ευγενικά, πώς να κάνει καινούριες γνωριμίες, να ζητάει συγγνώμη και να δείχνει την ευγνωμοσύνη τους λέγοντας «ευχαριστώ».
  • Δώστε στο παιδί την ευκαιρία να εκφράσει τα συναισθήματά του
  • Παρακινήστε το να κάνει ερωτήσεις

Η Μεγάλη Μέρα: Δείτε περισσότερα άρθρα στο back to school αφιέρωμα του Mothersblog.gr και... καλή αρχή!

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved