Εσείς γνωρίζετε κάθε πότε πρέπει να αλλάζετε το σφουγγάρι των πιάτων;

Το σφουγγάρι των πιάτων είναι ένα αντικείμενο που χρησιμοποιούμε σχεδόν καθημερινά. Γνωρίζετε όμως ποια είναι η διάρκεια ζωής του;

Εσείς γνωρίζετε κάθε πότε πρέπει να αλλάζετε το σφουγγάρι των πιάτων;

Μπορεί να το χρησιμοποιούμε μαζί με το απορρυπαντικό, δεν παύει όμως, όσο καθαρό και αν νομίζουμε ότι είναι, να θεωρείται εστία μικροβίων.

Ο λόγος για το σφουγγάρι που χρησιμοποιούμε για το πλύσιμο των πιάτων μας. Έρευνες που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια αποδεικνύουν ότι το σφουγγάρι για τα πιάτα είναι εστία μικροβίων μερικά εκ των οποίων είναι στενοί συγγενείς των βακτηρίων που προκαλούν ασθένειες όπως πνευμονία και μηνιγγίτιδα.

Κάθε πότε πρέπει να αλλάζουμε σφουγγάρι;

Σε συνέχεια των ερευνών που έχουν πραγματοποιηθεί και σύμφωνα με τους επιστήμονες, καλό είναι να αλλάζουμε το σφουγγάρι μας ακόμη και κάθε εβδομάδα, και ειδικά από τη στιγμή που το χρησιμοποιούμε καθημερινά. Εάν έχετε πλυντήριο πιάτων και χρησιμοποιείτε το σφουγγάρι για τα πιάτα λιγότερο συχνά, η διάρκεια ζωής του σφουγγαριού παρατείνεται δύο εβδομάδες.

Ακόμα και εάν απολυμαίνουμε συχνά το σφουγγάρι, η συχνή αντικατάστασή του είναι αναγκαία. Μέχρι να το αντικαταστήσετε, μπορείτε να το απολυμάνετε μία με δύο φορές. Το πώς, μπορείτε να το δείτε στο βίντεο που ακολουθεί.



© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved