Tips για μαμάδες: Πώς να καθαρίσετε σωστά το πλυντήριο ρούχων

Με αυτά τα tips το πλυντήριό σας δεν θα μυρίζει.

Tips για μαμάδες: Πώς να καθαρίσετε σωστά το πλυντήριο ρούχων

Μήπως το πλυντήριό σας έχει μια δυσάρεστη μυρωδιά που συχνά μεταφέρεται στα φρεσκοπλυμένα ρούχα; Θα πρέπει άμεσα να ελέγξετε που οφείλεται.

Ακολουθούν μερικά χρήσιμα tips για το πώς να διατηρήσετε το πλυντήριο ρούχων καθαρό καθώς και οδηγίες για το πώς να το καθαρίσετε.

Τι να κάνετε όταν το πλυντήρι μυρίζει

Εάν το πλυντήριό σας αναδύει μια μυρωδιά μούχλας, ήρθε η ώρα να κάνετε έναν απαραίτητο καθαρισμό. Έτσι, προτού καλέσετε τον τεχνικό, φορέστε πλαστικά γάντια και ξεκινήστε ένα σχολαστικό και αποτελεσματικό καθάρισμα.

Το πρώτο πράγμα που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν σχεδιάζετε πώς να καθαρίσετε ένα πλυντήριο που μυρίζει, είναι ο τύπος του πλυντηρίου, αν είναι δηλαδή άνω φόρτωσης ή μπροστινού φορτίου.

Τα πλυντήρια άνω φόρτωσης υπερτερούν σχεδόν σε κάθε κατηγορία, από την ποιότητα καθαρισμού έως την αποτελεσματικότητα, ωστόσο είναι πολύ πιο ευαίσθητα στο να μυρίσουν με την πάροδο του χρόνου εάν δεν καθαριστούν σωστά.

Το πλυντήριο ρούχων με μπροστινό φορτίο έχει αυξημένη πιθανότητα δυσοσμίας, συσσώρευσης αφρού από τα απορρυπαντικά και ανάπτυξη μούχλας. Επομένως, δώστε μεγάλη προσοχή στο απορρυπαντικό που χρησιμοποιείτε.

Πώς να καθαρίσετε ένα πλυντήριο που μυρίζει

Το πρώτο βήμα είναι να συγκεντρώσετε τα υλικά πουθα χρειαστείτε κάνοντας με τον τρόπο αυτό τη διαδικασία καθαρισμού πιο γρήγορη.

Τι θα χρειαστείτε:

  • Σφουγγάρι
  • Χλωρίνη
  • Μαγειρική σόδα
  • Απλό λευκό ξύδι

Προαιρετικά υλικά:

  • Λαστιχένια γάντια
  • Παλιά οδοντόβουρτσα
  • Αιθέριο Έλαιο

Ένα βήμα που συχνά παραβλέπεται στον τρόπο καθαρισμού ενός δύσοσμου πλυντηρίου είναι το τρίψιμο. Ξεκινήστε αφαιρώντας και τρίβοντας όλους τους λεκέδες που μπορεί να έχουν σχηματιστεί από τα πλυσίματα. Χρησιμοποιήστε μια παλιά οδοντόβουρτσα ή τη γωνία του σφουγγαριού σας για να καθαρίσετε τα λάστιχα του πλυντηρίου.

Ο πιο σημαντικός παράγοντας για τον καθαρισμό του πλυντηρίου σας είναι ο έλεγχος της μούχλας. Η χλωρίνη είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική στην απομάκρυνσή της. Να θυμάστε ότι δεν πρέπει να αναμιγνύετε τη χλωρίνη με άλλα καθαριστικά.

Προσθέστε χλωρίνη στο πλυντήριό σας και πραγματοποιήστε έναν κύκλο πλύσης στην υψηλότερη θερμοκρασία. Σταματήστε τον κύκλο πλύσης μόλις αναμειχθεί το λευκαντικό με το νερό. Αφήστε να δράσει για 30 λεπτά πριν ολοκληρωθεί ο κύκλος. προκειμένου να αφαιρεθούν όλα τα ίχνη χλωρίνης.

Έτσι θα έχετε ένα πλυντήριο πεντακάθαρο, αστραφτερό και κυρίως χωρίς οσμές.

Με πληροφορίες από: howards.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved