Tips για μαμάδες: Τι να κάνετε τα μπαχαρικά που έχουν χάσει το άρωμά τους

Μην τα πετάτε, μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε με πολλούς τρόπους.

Tips για μαμάδες: Τι να κάνετε τα μπαχαρικά που έχουν χάσει το άρωμά τους

Τα μπαχαρικά, αν κι έχουν στη συσκευασία ημερομηνία λήξης, δεν χαλάνε. Απλά με την πάροδο του χρόνου χάνουν τη γεύση και το άρωμά τους.

Αυτός είναι άλλωστε και ο τρόπος για να μάθετε αν τα μπαχαρικά σας είναι σε καλή κατάσταση. Αν το χρώμα και η μυρωδιά τους έχει εξασθενίσει, μην τα χρησιμοποιείτε στο μαγείρεμα.

Μην τα πετάτε όμως, καθώς μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε εναλλακτικά ως εξής:

kagien

Για φυσικό αρωματικό χώρου

Ακόμα κι αν ένα μπαχαρικό δεν μυρίζει τόσο έντονα όπως κάποτε, η ζέστη μπορεί να απελευθερώσει ορισμένα έλαια, δίνοντας ένα υπέροχο άρωμα στο χώρο. Βράστε σε μια κατσαρόλα νερό και προσθέστε όσα μπαχαρικά θέλετε - κάρδαμο, κανέλα, γαρύφαλλο ή τζίντζερ. Μπορείτε επίσης να ρίξετε μερικές φλούδες εσπεριδοειδών. Το σπίτι θα μοσχομυρίσει.

Για τα έντομα και τα ζιζάνια

Το πιπέρι καγιέν ή το τσίλι, προστατεύουν τα λαχανικά από ζιζάνια ενώ το μαύρο πιπέρι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την καταπολέμηση των μυρμηγκιών. Επειδή τα μπαχαρικά αυτά δεν έχουν έντονη μυρωδιά καθώς έχουν λήξει, θα χρειαστεί μεγαλύτερη ποσότητα από τη συνηθισμένη.

paprika

Για τους μύκητες

Η κανέλα είναι ένας φυσικός τρόπος καταπολέμησης των μυκήτων, ιδιαίτερα σε σπορόφυτα και φυτά εσωτερικού χώρου. Απλά ανακατέψτε την κανέλα με ζεστό νερό και ψεκάστε το φυτό.

Για την μούχλα

Πολλά μπαχαρικά έχουν αποσμητική δράση. Το φασκόμηλο, το θυμάρι, η ρίγανη και το γαρύφαλλο είναι ιδιαίτερα ισχυρά. Μπορείτε να τα βάλετε σε φακελάκια και να τα τοποθετήσετε σε σημεία του σπιτιού με μούχλα.

kourkoumas 3

Για φυσικά χρώματα

Χρησιμοποίησε μπαχαρικά και νερό για να δημιουργήσει μια παλέτα με διαφορετικά, φυσικά χρώματα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved