Tips για μαμάδες: Ποια τρόφιμα μακράς διαρκείας πρέπει να ελέγχετε πριν τα καταναλώσετε

Ακόμα και τα τρόφιμα μακράς διαρκείας μπορούν να χάσουν τη γεύση τους αν παραμείνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα στο ντουλάπι.

 

Tips για μαμάδες: Ποια τρόφιμα μακράς διαρκείας πρέπει να ελέγχετε πριν τα καταναλώσετε
bigstockphoto.com

Είναι πιθανό πολλά από τα τρόφιμα που αποθηκεύετε στο ντουλάπι σας να έχουν μεγάλη διάρκεια ζωής.

Αλλά το ότι ένα προϊόν δεν έχει λήξει ακόμη δεν σημαίνει ότι η ποιότητά του παραμένει άριστη.

Σύμφωνα με το rd.com, καλό είναι να ελέγχετε ορισμένα τρόφιμα που έχετε στο ντουλάπι σας πριν τα καταναλώσετε.

Ας δούμε ορισμένα από αυτά:

quinoa

Κινόα

Η διάρκεια ζωής των δημητριακών ολικής αλέσεως όπως η κινόα και εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την περιεκτικότητά τους σε λιπαρά. Η θερμότητα, ο αέρας και η υγρασία είναι οι τρεις κορυφαίοι εχθροί των δημητριακών ολικής αλέσεως, επειδή τα στοιχεία μπορούν να επηρεάσουν αρνητικά τα υγιή έλαιά τους. Οι κόκκοι πρέπει να φαίνονται και να μυρίζουν αμυδρά γλυκά ή να μην έχουν καθόλου άρωμα.

koyrkoumas sta mora

Κουρκουμάς

Τα αλεσμένα μπαχαρικά όπως ο κουρκουμάς, η πάπρικα και το μοσχοκάρυδο γενικά χάνουν την ευωδιά τους μετά από περίπου δύο έως τρία χρόνια. Η κατανάλωση παλαιών μπαχαρικών δεν είναι επιβλαβής για την υγεία, αλλά δεν προσθέτουν πια γεύση στις συνταγές σας. Πριν λοιπόν τον χρησιμοποιήσετε στα φαγητά σας , μυρίστε τον για να διαπιστώσετε αν είναι ακόμα φρέσκος.

Κράκερ Graham

Ακόμα κι αν δεν τα έχετε ανοίξει , τα κράκερ θα παραμείνουν φρέσκα στο ντουλάπι για έως και εννέα μήνες.

baking powder xriseis

Μπέικιν πάουντερ

Τα σακουλάκια με μπέικιν πάουντερ και μαγειρική σόδα θα χάσουν τη διογκωτική τους ισχύ με την πάροδο του χρόνου. Για να βεβαιωθείτε ότι δρουν αποτελεσματικά, αναμείξτε μαγειρική σόδα με ξίδι και μπέικιν πάουντερ με ζεστό νερό. Αν αφρίσουν και βγάζουν φυσαλίδες, σημαίνει ότι τα υλικά είναι ακόμα αρκετά φρέσκα.

Ξηροί καρποί

«Οι ξηροί καρποί και οι σπόροι συνήθως έχουν υψηλή ποσότητα λαδιού και αυτό το λάδι θα αρχίσει να ταγγίζει μετά από μερικούς μήνες στο ντουλάπι σας», υποστηρίζει ο Tryg Siverson, σεφ και συνιδρυτής της Feel Good Foods. Η καλύτερη λύση είναι να τοποθετήσετε τους ξηρούς καρπούς και τους σπόρους σε μια διάφανη σακούλα κατάψυξης και να τους έχετε στο ψυγείο για έως και ένα χρόνο.

Δημητριακά

Μετά από τρεις μήνες, ένα ανοιγμένο κουτί δημητριακών θα μαλακώσει από την έκθεση στον αέρα, αλλά ένα σφραγισμένο κουτί θα πρέπει να διαρκέσει έως και ένα χρόνο. Και πάλι, η διάρκεια ζωής μπορεί να ποικίλλει, ειδικά εάν ένα δημητριακό περιέχει ξηρούς καρπούς.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved