Τips για μαμάδες: Πώς να αντιμετωπίσετε φυσικά το ηλιακό έγκαυμα

Τρόποι για να ανακουφιστείτε από το ηλιακό έγκαυμα.

Τips για μαμάδες: Πώς να αντιμετωπίσετε φυσικά το ηλιακό έγκαυμα
bigstockphoto.com

Αν εκτεθήκατε στον ήλιο περισσότερο απ΄όσο έπρεπε, με αποτέλεσμα να πάθετε ηλιακό έγκαυμα, αλλά δεν έχετε κάποια αλοιφή για να καταπραΰνετε τον πόνο και τον ερεθισμό, υπάρχουν λύσεις.

Ειδικότερα, μπορείτε να αξιοποιήσετε υλικά που έχετε σπίτι σας όπως πατάτα, γιαούρτι, ξίδι, τίλιο, ελαιόλαδο.

xriseis patatas

Πατάτα

Τρίψτε μια ωμή πατάτα και απλώστε τη στις ερεθισμένες περιοχές ή μαζί με γιαούρτι. Τόσο η πατάτα όσο και το γιαούρτι, δρουν δροσιστικά.

Κομπρέσες από ξίδι

Κάντε κομπρέσες από ξίδι και νερό σε ίσες ποσότητες. Προσέξτε το διάλυμα να μην είναι τόσο ζεστό ούτε παγωμένο και φροντίστε να μη χρησιμοποιηθεί για διάστημα μεγαλύτερο των δύο ωρών.

Λοσιόν με τίλιο

Φτιάξτε μια λοσιόν με μία γεμάτη χούφτα τίλιο σε μισό λίτρο νερού, βράστε το και , αφού κρυώσει καλά, κάντε κομπρέσες.

elaiolado apwleia varous

Ελαιόλαδο

Για να προλάβετε το ξεφλούδισμα του δέρματος, κι αφού έχετε εφαρμόσει τα παραπάνω αλείψτε απαλά το μέρος που σας πονάει με ελαιόλαδο.

Τι άλλο να θυμάστε

Ανακουφίστε το δέρμα με μια κομπρέσα

Μια κομπρέσα με κρύο γάλα είναι η ιδανική λύση για να δροσίσετε το δέρμα, καθώς οι πρωτεΐνες του γάλακτος καταπραΰνουν τη φλεγμονή.

Ναι στην αλόη όχι στη βαζελίνη

Αποφύγετε τη βαζελίνη, τη βενζοκαΐνη και τη λιδοκαΐνη, καθώς ενυδατώνουν μεν το δέρμα αλλά ταυτόχρονα «κλειδώνουν» τη θερμότητα κάτω από την επιφάνειά του, κάτι που θέλετε να αποφύγετε στην περίπτωση εγκαύματος. Προτιμήστε την αλόη, αφού είναι ένα φυσικό προϊόν κατάλληλο για την αντιμετώπιση κάθε δερματικού προβλήματος και ενυδατώνει σε βάθος.

egavma1

Πότε να επισκεφτείτε γιατρό

Αν το ηλιακό έγκαυμα είναι εκτεταμένο και συνοδεύεται από φουσκάλες, καλό θα ήταν να επισκεφτείτε έναν δερματολόγο. Από την άλλη, η εκδήλωση συμπτωμάτων όπως ο πυρετός, τα ρίγη και η ναυτία μετά την έκθεση στον ήλιο επιβάλλουν την επίσκεψη στο κοντινότερο τμήμα επειγόντων περιστατικών, καθώς υποδεικνύει ηλίαση.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved