Tips για μαμάδες: Το λάθος που κάνετε και μπορεί να καταστρέψει το νεροχύτη της κουζίνας

Ο νεροχύτης μπορεί να διατηρηθεί σε καλή κατάσταση αρκεί να τον καθαρίζετε συχνά και να μη ρίχνετε λίπη.

Tips για μαμάδες: Το λάθος που κάνετε και μπορεί να καταστρέψει το νεροχύτη της κουζίνας
bigstockphoto.com

Είτε τηγανίζετε είτε μαγειρεύετε, το λάδι που περισσεύει συνήθως το χύνετε στο νεροχύτη. Σωστά;

Την επόμενη φορά θα πρέπει να το ξανασκεφτείτε γιατί τα λάδια που ρίχνετε συσσωρεύονται στο σιφόνι και τις σωληνώσεις με αποτέλεσμα να βουλώνει ο νεροχύτης συχνά και επιπλέον να υπάρχουν δυσάρεστες οσμές στην κουζίνα.

Ρίξτε το λάδι σε δοχείο μιας χρήσης

Αν θέλετε να απαλλαγείτε από το χρησιμοποιημένο λάδι, αφήστε το να κρυώσει εντελώς, μετά ρίξτε το σε ένα δοχείο με καπάκι και πετάξτε το στα σκουπίδια. Τα χάρτινα κουτιά γάλακτος ή τα πλαστικά μπουκάλια θα σας φανούν χρήσιμα.

kathariste neroxiti

Παγώστε το

Αν το λάδι είναι λίγο, βάλτε το σε ένα φλιτζάνι στο ψυγείο και μόλις παγώσει, τυλίξτε το με χαρτί και στη συνέχεια πετάξτε το στα σκουπίδια. Σκουπίστε την κούπα με μια χαρτοπετσέτα πριν την πλύνετε.

Αν δεν θέλετε να μπείτε σε αυτή τη διαδικασία, μπορείτε να βάλετε το λάδι σε μια μικρή σακούλα απορριμμάτων. Φροντίστε μόνο να είναι κρύο το μαγειρικό λάδι. Χαρτοπετσέτες και υπολείμματα φαγητού βοηθούν στη συγκράτηση του λαδιού.

katharos neroxitis

Πώς να καθαρίσετε το νεροχύτη

Πριν ξεκινήσετε το καθάρισμα του νεροχύτη, πλύντε πιάτα , μαχαιροπίρουνα, και απομακρύνετε τυχόν υπολείμματα τροφών. Σαπουνίστε επίσης το νεροχύτη με το σφουγγάρι ξεπλένοντας με άφθονο νερό.Το οξύ και το αλάτι από τα τρόφιμα μπορούν να καταστρέψουν το φινίρισμα του νεροχύτη από ανοξείδωτο χάλυβα. Γι' αυτό το ξέπλυμα είναι μια καλή καθημερινή πρακτική ακόμα και όταν δεν έχετε χρόνο για πλήρη καθαρισμό.

Μαγειρική σόδα

Πασπαλίστε με μαγειρική σόδα όλο το νεροχύτη και το σφουγγάρι τρίψτε με κυκλικές κινήσεις. Μπορείτε να προσθέσετε μερικές σταγόνες από τα αγαπημένα σας αιθέρια έλαια για να δώσει μια υπέροχη μυρωδιά σε όλη την κουζίνα σας.

Ξίδι

Αφού έχετε τρίψει το νεροχύτη με σόδα, προσθέστε ξίδι. Θα αρχίσει να αφρίζει, δεν είναι όμως ανησυχητικό. Τρίψτε μαλακά με το σφουγγάρι τις γωνίες του νεροχύτη και το σημείο στο σιφόνι και στη συνέχεια ξεπλύνετε με άφθονο νερό. Εναλλακτικά μπορείτε να ξεπλύνετε το νεροχύτη από τη σόδα, και στη συνέχεια να τον καλύψετε με χαρτοπετσέτες που έχετε ραντίσει με λευκό ξίδι. Αφήστε τις για περίπου 20 λεπτά και στη συνέχεια τρίψτε με ένα σφουγγάρι.

Με πληροφορίες από το thespruceeats.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved