Tips για μαμάδες: Επτά πράγματα που μπορείτε να κάνετε με ένα παγάκι

Τα παγάκια έχουν κι άλλες χρήσεις πέρα από το να διατηρούν δροσερά τα ροφήματα.

Tips για μαμάδες: Επτά πράγματα που μπορείτε να κάνετε με ένα παγάκι
bigstockphoto.com

Το καλοκαίρι χρησιμοποιούμε καθημερινά τα παγάκια στον καφέ, τους χυμούς και σε διάφορα ροφήματα προκειμένου να παραμείνουν δροσερά.

Τα παγάκια όμως έχουν κι άλλες χρήσεις, που δεν είναι τόσο γνωστές αλλά αποδεικνύονται χρήσιμες.

Ας δούμε πώς μπορείτε να τα αξιοποιήσετε στην καθημερινότητά σας:

Φούρνος μικροκυμάτων

Αν θέλετε να ζεστάνετε το ρύζι που σας έχει περισσέψει, προσθέστε στο μπολ ένα παγάκι πριν το τοποθετήσετε στο φούρνο μικροκυμάτων. Το ρύζι θα ζεσταθεί χωρίς να λασπώσει.

pagakia xriseis1

φώτο: pexels.com

Τσίχλα

Εάν έχει κολλήσει τσίχλα στα ρούχα, τα παπούτσια ή ακόμα και στα μαλλιά σας, τα παγάκια μπορούν να σας βοηθήσουν. Τοποθετήστε τα πάνω ή γύρω από την τσίχλα για να σκληρύνει και στη συνέχει προσπαθήστε να την αφαιρέσετε.

Κοκκινίλες

Ο πάγος ως γνωστόν δρα καταπραϋντικά σε χτυπήματα και φλεγμονές. Αν υπάρχουν κοκκινίλες στο δέρμα ακόμα και σπυράκια, τοποθετήστε παγάκια για να μειώσετε την ερυθρότητα, το πρήξιμο και τον πόνο.

Φαγητά

Μερικές συνταγές που χρησιμοποιούν τυρί, κρέμα, αυγό και άλλα συστατικά μπορούν εύκολα να πήξουν. Εάν συμβεί αυτό, ένα παγάκι μπορεί να επαναφέρει τη σάλτσα στην αρχική της σύσταση.

Μάτια

Εάν τα μάτια σας είναι πρησμένα από αλλεργίες ή κάτι άλλο, τοποθετήστε παγάκια (κάτω από τα μάτια) και το πρήξιμο θα υποχωρήσει.

pagakia xriseis2

φώτο: pexels.com

Χαλί

Εάν παρατηρήσετε βαθουλώματα στο χαλί από τον καναπέ ή το τραπέζι, τοποθετήστε ένα παγάκι πάνω. Καθώς ο πάγος λιώνει και το υγρό στεγνώνει, το χαλί θα ανασηκωθεί ξανά. Για ακόμα καλύτερο αποτέλεσμα χρησιμοποιήστε τα δάχτυλά σας ή μια χτένα.

Ρούχα

Βάλτε μερικά παγάκια στο στεγνωτήριο ώστε να μην βγουν τα ρούχα τσαλακωμένα. Καθώς ο πάγος λιώνει, θα απελευθερωθεί ατμός που κάνει τα ρούχα πιο μαλακά.

Πηγή: twicetheice.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved