Tips για μαμάδες: Τρία σπιτικά καθαριστικά για το ξύλινο πάτωμα

Σπιτικά καθαριστικά για λαμπερό και πεντακάθαρο παρκέ.

Tips για μαμάδες: Τρία σπιτικά καθαριστικά για το ξύλινο πάτωμα

Το ξύλινο πάτωμα προσδίδει στον χώρο ζεστασιά και μία ιδιαίτερη διακοσμητική πινελιά. Ωστόσο, το παρκέ χρειάζεται ιδιαίτερη φροντίδα και σίγουρα δεν ενδείκνυνται όλα τα καθαριστικά για να το καθαρίσετε.

Γιατί να προτιμήσετε τα σπιτικά καθαριστικά

Είναι λογικό να θεωρείτε ότι τα καθαριστικά του εμπορίου είναι πιο αποτελεσματικά από αυτά που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας στο σπίτι. Άλλωστε είναι γεμάτα με ειδικά συστατικά για να εξολοθρεύουν μικρόβια και να εξαφανίζουν λεκέδες και βρωμιές.

Ωστόσο, πολλοί υποστηρίζουν ότι τα συστατικά που περιέχουν είναι ιδιαίτερα δραστικά με αποτέλεσμα να καταστρέφουν σε βάθος χρόνου το πάτωμα. Επίσης, πολλά από αυτά περιέχουν τοξικές ουσίες που δεν είναι καλό να εισπνέετε ούτε εσείς, πόσο μάλλον τα παιδιά.

Σε κάθε περίπτωση, τα σπιτικά καθαριστικά είναι μία εναλλακτική που θα σας γλιτώσει χρήματα και σίγουρα μπορεί να σας καλύψει ως προς το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Σπιτικά καθαριστικά για το καθάρισμα του ξύλινου πατώματος

Σπιτικό καθαριστικό με νερό, ξύδι και αιθέρια έλαια

Θα χρειαστείτε:

  • 4 λίτρα νερό
  • ½ φλιτζάνι λευκό ξύδι
  • Αιθέρια έλαια με το άρωμα της επιλογής σας

Τι πρέπει να κάνετε:

Σε ένα κουβά βάλτε το νερό, προσθέστε το ξύδι και μερικές σταγόνες από τα αιθέρια έλαια. Ανακατέψτε χρησιμοποιήστε αυτό το μείγμα για να σφουγγαρίσετε το ξύλινο πάτωμα. Χρησιμοποιήστε ένα στεγνό πανί για να σκουπίσετε το βρεγμένο πάτωμα και να εξαφανίσετε στάμπες που έχουν μείνει.

ksulino patwma spitika katharistika

Σπιτικό καθαριστικό με μαύρο τσάι

Το μαύρο τσάι θα καθαρίσει σε βάθος το ξύλινο πάτωμα και θα τους προσδώσει λάμψη.

Θα χρειαστείτε:

  • 4 φλιτζάνια νερό
  • 3 φακελάκια μαύρο τσάι

Τι πρέπει να κάνετε:

Βάλτε το νερό σε μία κατσαρόλα και βάλτε το σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρει μία βράση. Αφαιρέστε την κατσαρόλα από το μάτι και βάλτε μέσα τα φακελάκια τσαγιού. Αφήστε τα για 1-2 λεπτά και έπειτα αφαιρέστε τα. Χρησιμοποιήστε το μείγμα για να σφουγγαρίσετε το παρκέ και έπειτα με ένα καθαρό και στεγνό πανί, σκουπίστε το πάτωμα.

Σπιτικό καθαριστικό με υγρό πιάτων, ξύδι και νερό

Θα χρειαστείτε:

  • 750 ml νερό
  • Υγρό για τα πιάτα
  • 1 φλιτζάνι ξύδι

Τι πρέπει να κάνετε:

Βάλτε σε ένα δοχείο ψεκασμού το νερό, το ξύδι και μερικές σταγόνες από το υγρό πιάτων. Ανακινήστε καλά το δοχείο και στη συνέχει ψεκάστε τμηματικά το πάτωμα και σκουπίστε το με ένα πανάκι με μικρο-ίνες.

Πηγή πληροφοριών: cleaning.lovetoknow.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved