4 βήματα για λαμπερό και πεντακάθαρο παρκέ

Το ξύλινο πάτωμα δίνει άλλη ομορφιά στους εσωτερικούς χώρους του σπιτιού.

4 βήματα για λαμπερό και πεντακάθαρο παρκέ

Κάνει τον χώρο πιο ζεστό και προκαλεί μία αίσθηση ηρεμίας και χαλάρωσης. Το παρκέ θεωρείται προτέρημα σε ένα σπίτι, αλλά φυσικά θέλει και την απαραίτητη φροντίδα.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τα τέσσερα βήματα που θα κάνουν το παρκέ σας να είναι πάντα λαμπερό και πεντακάθαρο.

1. Σκούπισμα

Προτιμήστε το σκούπισμα με την ηλεκτρική σκούπα. Σε ένα σπίτι όπου υπάρχουν παιδιά και κατοικίδια, ενδέχεται το σκούπισμα να είναι απαραίτητο κάθε δύο ημέρες. Εάν ωστόσο έχετε παρκέ σε χώρο του σπιτιού που δε χρησιμοποιείτε πολύ συχνά, μπορείτε να το σκουπίζετε και μία φορά την εβδομάδα. Χρησιμοποιήστε την ειδική ρύθμιση για τα ξύλινα πατώματα, που έτσι και αλλιώς έχουν οι περισσότερες ηλεκτρικές σκούπες. Κατά τη διάρκεια του σκουπίσματος φροντίστε να μετακινήσετε όσο περισσότερο μπορείτε τα έπιπλα του χώρου για να απομακρύνετε όσο το δυνατόν περισσότερο τις τρίχες και τις άλλες ακαθαρσίες.

2. Σφουγγάρισμα

Επόμενο βήμα, το σφουγγάρισμα. Με το σφουγγάρισμα θα απομακρύνετε τυχόν λεκέδες και πατημασιές. Προσοχή όμως! Τα ξύλινα πατώματα δεν θέλουν πολύ νερό, για αυτό στραγγίξτε καλά την σφουγγαρίστρα πριν την χρησιμοποιήσετε.

3. Γυάλισμα

Το γυάλισμα του παρκέ γίνεται με ένα ειδικό κερί που μπορείτε να βρείτε στο εμπόριο, όταν παρατηρήσετε ότι το ξύλινο πάτωμα έχει χάσει την αρχική γυαλάδα του. Η διαδικασία αυτή δεν χρειάζεται να γίνεται συχνά. Μία με δύο φορές το χρόνο αρκεί.

4. Βάψιμο

Τα τακούνια και κάποια ατυχήματα της καθημερινότητας μπορεί να προκαλέσουν φθορές στο παρκέ. Σε αυτήν την περίπτωση μπορείτε να τα διορθώσετε και μόνες σας με ειδικά κεριά με χρώμα που υπάρχουν στο εμπόριο. Εφαρμόζετε λίγο στην επιφάνεια που έχει τη φθορά και έπειτα σκουπίζετε με ένα βρεγμένο πανί για να απλωθεί με ομοιόμορφο τρόπο. Προσοχή όμως, θα πρέπει η το χρώμα του κεριού να είναι ίδιο με το χρώμα του ξύλου στο πάτωμα για να μην φαίνεται άσχημο το αποτέλεσμα.

Πηγή: stayathomemum.com.au

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved