Διατηρήστε το σπίτι δροσερό χωρίς κλιματιστικό με αυτά τα tips

  • Μην ανάβετε πολλά φώτα
  • Κλείστε τα παντζούρια, κατεβάστε τέντες
  • Περιορίστε τη χρήση της κουζίνας
  • Χρησιμοποιήστε ανεμιστήρες με μπολ με νερό
Διατηρήστε το σπίτι δροσερό χωρίς κλιματιστικό με αυτά τα tips

O Ιούνης μόλις μπήκε και ήδη έχουμε ήδη βιώσει τον πρώτο καύσωνα του καλοκαιριού. Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ένα ιδιαίτερα καυτό καλοκαίρι και ήδη οι περισσότεροι έχουμε ανάψει κλιματιστικά και έχουμε κατεβάσει ανεμιστήρες από το πατάρι.

Βέβαια, η ενεργειακή κρίση έχει βάλει φωτιά στα πορτοφόλια μας και στόχος είναι να μειώσουμε τη χρήση air condition στο ελάχιστο δυνατό. Πώς θα το πετύχουμε; Δείτε τα παρακάτω tips.

Μην ανάβετε πολλά φώτα

Το φως παράγει θερμότητα και αυξάνει τη θερμοκρασία του χώρου. Αποφύγετε να έχετε πολλά φώτα αναμμένα σε ένα δωμάτιο και προτιμήστε εκείνον με τον πιο απαλό φωτισμό. Μην ξεχνάτε επίσης, ότι με αυτόν τον τρόπο θα κάνετε οικονομία και επιπλέον, θα βάλετε το λιθαράκι σας για την προστασία του περιβάλλοντος.

Κλείστε τα παντζούρια και τις κουρτίνες

Κλείνοντας παντζούρια και κουρτίνες κρατάτε μακριά τη ζέστη από το σπίτι. Ναι, το καλοκαίρι δε χορταίνουμε να απολαμβάνουμε το φυσικό φως, όσο μπορείτε όμως, τις ώρες που ο ήλιος χτυπάει απευθείας κάποια πλευρά του σπιτιού, κλείνετε τα παντζούρια ή κατεβάζετε τις τέντες από την πλευρά αυτή.

zesti drosia spiti 2

Περιορίστε τη χρήση της κουζίνας

Η κουζίνα εκπέμπει θερμότητα η οποία ανάλογα με τη διαρρύθμιση του σπιτιού, δεν μένει πάντα στην κουζίνα. Τις μέρες που έχει παραπάνω ζέστη συνεπώς προτιμήστε να μαγειρεύετε φαγητά που δεν χρειάζονται πολύωρο μαγείρεμα.

Χρησιμοποιήστε ανεμιστήρες με μπολ με νερό

Οι ανεμιστήρες «καίνε» λιγότερο από ότι τα κλιματιστικά και είναι μία σωτήρια λύση για το πορτοφόλι σας. Για βέλτιστη απόδοση, δοκιμάστε να βάλετε μπροστά από τον ανεμιστήρα ένα μπολ με παγωμένο νερό ή πάγο. Βάζοντας τον ανεμιστήρα σε λειτουργία, θα διαπιστώσετε ότι ο χώρος θα δροσίσει πιο γρήγορα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved