Πέννυ Μπαλτατζή: «Πλακούντας, αυτός ο ήρωας»

Η ανάρτηση της εγκυμονούσας τραγουδίστριας.

Πέννυ Μπαλτατζή: «Πλακούντας, αυτός ο ήρωας»

Η Πέννυ Μπαλτατζή πολύ συντομα θα κρατάει στην αγκαλιά της το δεύτερο μωράκι της, το οποίο είναι κοριτσάκι.

Η τραγουδίστρια είναι ενεργή στα social media και οι αναρτήσεις της αφορούν τη δουλειά της, την τέχνη γενικότερα, αλλά και θέματα κοινωνικά ή άλλα που την απασχολούν.

Σε μία τελευταία της ανάρτηση, η τραγουδίστρια δημοσίευσε μία φωτογραφία με ένα νεογέννητο και τον πλακούντα. Το σχόλιό της ήταν «Πλακούντας, αυτός ο ήρωας» και δεν θα μπορούσε να είναι πιο ακριβές.

plakountas fotografia pennu

Πλακούντας ίσον ζωή. Είναι το όργανο χάρη στο οποίο το μωρό μεγαλώνει μέσα στη μήτρα μέρα με τη μέρα, χάρη στο οποίο αναπνέει και τρέφεται. Ο πλακούντας δημιουργείται στη μήτρα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και διαμορφώνεται από στιβάδες κυττάρων που δημιουργούνται όταν το έμβρυο εμφυτεύεται στο τοίχωμα της μήτρας.

Επίσης, λειτουργεί πλήρως στις 18 με 20 εβδομάδες, αλλά συνεχίζει στην ανάπτυξή του σε όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Στη γέννα, ζυγίζει γύρω στα 400 γραμμάρια και έχει μήκος 22 εκατοστά περίπου.

Ο τοκετός του λωτού

Είθισται ο ομφάλιος λώρος να κόβεται αμέσως μετά τη γέννηση του μωρού. Αυτό δε συμβαίνει στον τοκετό του λωτού, όπου ο ομφάλιος λώρος αποκόπτεται φυσικά σε διάστημα μερικών ημερών. Όπως έχει αναφέρει στο παρελθόν και ο γυναικολόγος του Mothersblog.gr, Μενέλαος Λυγνός, οι υπέρμαχοι της μεθόδου αυτής υποστηρίζουν, πως η μη «βίαιη» - όπως την αποκαλούν – αποκοπή του πλακούντα είναι λιγότερο τραυματική για το νεογνό. Επίσης θεωρούν, πως ο πλακούντας αφενός βοηθάει τη λειτουργία του ανώριμου ήπατος του νεογνού, αφετέρου αυξάνει την παροχή αίματος σε αυτό.

Φωτογραφίες μωρών με τον πλακούντα τους

Η φωτογραφία του νεογέννητου με τον πλακούντα που δημοσίευσε η Πέννυ Μπαλτατζή δεν είναι σπάνια. Πολλοί είναι οι φωτογράφοι τοκετού που επιλέγουν να φωτογραφίσουν το μωρό με τον πλακούντα και οι φωτογραφίες αυτές είναι από μόνες τους έργα τέχνης που αποτυπώνουν το θαύμα της ζωής.

Δείτε ακόμα περισσότερες από αυτές στην gallery που ακολουθεί.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved