Τips για μαμάδες: Πώς να καθαρίσετε τα πλαστικά έπιπλα της βεράντας

  • Πώς να καθαρίσετε τα πλαστικά έπιπλα βεράντας με χλωρίνη
  • Καθαρισμός πλαστικών επίπλων με λευκό ξίδι
  • Καθαρισμός πλαστικών επίπλων με μαγειρική σόδα
Τips για μαμάδες: Πώς να καθαρίσετε τα πλαστικά έπιπλα της βεράντας
Instagram @ perfectjuicers

Τα έπιπλα βεράντας από πλαστικό είναι ελαφριά και οικονομικά γι΄αυτό και τα συναντάμε σε πολλές αυλές αλλά και βεράντες.

Σε αντίθεση με τα μεταλλικά ή τα ψάθινα έπιπλα, το πλαστικό - ως υλικό - καθαρίζεται σχετικά εύκολα.

Ωστόσο, σφουγγάρια με σύρμα και σκληρά καθαριστικά μπορεί να βλάψουν τα πλαστικά έπιπλα εξωτερικού χώρου, επομένως καλό είναι να τα αποφεύγετε.

Καθαρισμός πλαστικών επίπλων εξωτερικού χώρου

Τα πλαστικά έπιπλα βεράντας μπορούν να καθαριστούν με ήπια καθαριστικά όπως λευκό ξίδι, χλωρίνη και μαγειρική σόδα προκειμένου να αφαιρέσετε τη βρωμιά και τους σκληρούς λεκέδες.


https://www.instagram.com/p/Bk7Uag1nMvn/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Πώς να καθαρίσετε τα πλαστικά έπιπλα βεράντας με χλωρίνη

Καθαρίστε τη βρωμιά, τα υπολείμματα και τους ξηρούς λεκέδες με χλωρίνη, ειδικά αν τα έπιπλα είναι λευκά.

Γεμίστε έναν κουβά με ζεστό νερό και μετά προσθέστε τη χλωρίνη. Φορέστε ένα ζευγάρι λαστιχένια γάντια και βυθίστε μια βούρτσα καθαρισμού στο διάλυμα. Τρίψτε τα έπιπλα ξεκινώντας από την κορυφή και κατεβείτε με κυκλικές κινήσεις.Αφήστε το διάλυμα χλωρίνης να καθίσει στο πλαστικό για λίγα λεπτά πριν το ξεπλύνετε με καθαρό νερό. Βάλτε τα έπιπλα στον ήλιο να στεγνώσουν στον αέρα.

Καθαρισμός πλαστικών επίπλων με λευκό ξίδι

Το απλό ξίδι κάνει θαύματα ως καθαριστικό πλαστικών επίπλων. Η οξύτητα διασπά τη συσσώρευση αποξηραμένων τροφών, περιττωμάτων πουλιών και άλλων κολλωδών υπολειμμάτων, κάνοντας τον καθαρισμό γρήγορο και εύκολο.

Γεμίστε έναν κουβά με νερό, προσθέστε το λευκό ξίδι και ανακατέψτε το διάλυμα να αναμειχθεί καλά. Βουτήξτε μια μαλακή βούρτσα στο καθαριστικό και καθαρίστε τα έπιπλα της βεράντας τρίβοντας πρώτα τους πιο σκληρούς λεκέδες.Ξεπλύνετε τις καρέκλες και το τραπέζι με καθαρό νερό και τοποθετήστε τα στον ήλιο για να στεγνώσουν ή σκουπίστε τα με ένα στεγνό πανί. Οι επίμονοι λεκέδες μπορεί να απαιτούν άλλο διάλυμα καθαρισμού.


https://www.instagram.com/p/CAsuNjdjxiv/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Καθαρισμός πλαστικών επίπλων με μαγειρική σόδα

Φτιάξτε μια πάστα από μαγειρική σόδα και νερό, απλώστε τη στα λεκιασμένα σημεία και αφήστε τη για λίγο λεπτά. Κατόπιν, αφαιρέστε την και πλύνετε την επιφάνεια.
Οι λεκέδες θα εξαφανιστούν, αν όχι, επαναλάβετε τη διαδικασία.

Με πληροφορίες από το tipsbulletin.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved