10 διασκεδαστικά πράγματα για το Πάσχα που μάλλον δεν γνωρίζατε

  • Συναρπαστικά πράγματα για το Πάσχα - Εντυπωσιάστε την οικογένειά σας
  • 10 απίθανα fun facts για το Πάσχα
10 διασκεδαστικά πράγματα για το Πάσχα που μάλλον δεν γνωρίζατε
Photo by Tim Umphreys on Unsplash

Συναρπαστικά πράγματα για το Πάσχα - Εντυπωσιάστε την οικογένειά σας

Κάθε χρόνο, όλοι περιμένουμε πώς και πώς το Σάββατο της Ανάστασης για να ανάψουμε τη λαμπάδα και φυσικά την Κυριακή του Πάσχα για να απολαύσουμε το λαχταριστό αμνοερίφιο, αλλά υπάρχουν ωστόσο μερικά συναρπαστικά και συνάμα διασκεδαστικά γεγονότα για αυτή τη θρησκευτική γιορτή που πολλοί δεν γνωρίζουμε.

Η Κυριακή του Πάσχα (γνωστή και ως Κυριακή της Ανάστασης) είναι η πιο σημαντική ημέρα του χρόνου για τους Χριστιανούς, καθώς είναι η γιορτή της Ανάστασης του Ιησού από τους νεκρούς. Αυτό ξέρουμε ως Έλληνες και αυτό γιορτάζουμε, σωστά; Κι όμως στο εξωτερικό υπάρχουν πολλά συναρπαστικά πράγματα (που κάποιοι ίσως να τα γνωρίζουν) που μπορείτε να μάθετε ώστε να εντυπωσιάσετε φίλους και συγγενείς με τις γνώσεις σας στο Κυριακάτικο τραπέζι.

10 απίθανα fun facts για το Πάσχα

Ο θρύλος του πασχαλινού Κούνελου ξεκίνησε στη Γερμανία


https://www.instagram.com/p/Cb7fQMQrsdM/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Όλοι γνωρίζετε τον Πασχαλινό λαγό, αλλά έχετε αναρωτηθεί ποτέ από πού ξεκίνησε η ιστορία του;

Μπορούμε να πούμε ότι η ιστορία των κουνελιών που φέρνουν αυγά δεν έχει πολύ λογική, επομένως πρέπει να υπάρχει λόγος για τον οποίο κάθε χρόνο τα παιδιά βιάζονται να δουν τι κεράσματα τους έχει αφήσει αυτό το μυθικό πλάσμα. (Διαδικασία που έχουν αρχίσει και τα παιδιά στην Ελλάδα να λατρεύουν τα τελευταία χρόνια)

Αλλά όπως ο Άγιος Βασίλης δεν έχει καμία χριστιανική σημασία για τα Χριστούγεννα, έτσι και το λαγουδάκι του Πάσχα δεν έχει πραγματική σχέση με αυτήν την ιερή ημέρα.

Η προέλευση του Πασχαλινού Κούνελου χρονολογείται εκατοντάδες χρόνια πίσω, ξεκινώντας από την προχριστιανική Γερμανία. Τότε, ο λαγός λέγεται ότι ήταν το σύμβολο της παγανιστικής θεάς της Άνοιξης και της Γονιμότητας.

Η γιορτή πήρε το όνομά της από την αγγλοσαξονική θεά, Eostre (Easter = Πάσχα)


https://www.instagram.com/p/CbXY4u_K1em/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Το επόμενο διασκεδαστικό γεγονός που έχουμε για το Πάσχα είναι γύρω από το ερώτημα: γιατί το Πάσχα ονομάζεται Πάσχα;

Σύμφωνα με τους μελετητές, αυτή η χριστιανική γιορτή πήρε το όνομά της από την αγγλοσαξονική θεά, Eostre, η οποία απεικονιζόταν ως θεά της γονιμότητας και θεά της αυγής και του φωτός.

Τιμήθηκε στα ειδωλολατρικά φεστιβάλ που γιόρταζαν την άφιξη της άνοιξης, αναδεικνύοντας περαιτέρω το μείγμα των παγανιστικών παραδόσεων με τις χριστιανικές γιορτές.

Κάθε μέρα παράγονται περισσότερα από 1,5 εκατομμύρια αυγά Cadbury Creme


https://www.instagram.com/p/VURrOLldSK/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Ένα άλλο συναρπαστικό πασχαλινό γεγονός που αξίζει να γνωρίζετε είναι ότι, η Cadbury φτιάχνει 500 εκατομμύρια Creme Eggs κάθε χρόνο! Αν τα στοιβάζατε το ένα πάνω στο άλλο, θα ήταν 10 φορές υψηλότερα από το Έβερεστ.

Το εργοστάσιο του Μπέρμιγχαμ παράγει 1,5 εκατομμύρια αυγά κρέμας κάθε μέρα και το Creme Egg είναι η πιο δημοφιλής σοκολάτα σε σχήμα αυγού σε όλο τον κόσμο.

Το βάψιμο των αυγών προέρχεται από μια ουκρανική παράδοση


https://www.instagram.com/p/Bv7Y4sJDPP8/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Για αμέτρητες γενιές, οι Ουκρανοί στολίζουν τα αυγά ως έκκληση προς τους Θεούς και τις Θεές της υγείας και της γονιμότητας.

Αυτή η παραδοσιακή πράξη pysanka ("pih-sahn-kah") γίνεται με τη χρήση κεριού και βαφών, αλλά αυτό το πολύχρωμο έθιμο δεν απογειώθηκε παρά μόνο όταν οι Ουκρανοί μετανάστες πήγαν στις ΗΠΑ.

Το μεγαλύτερο πασχαλινό αυγό στον κόσμο ζυγίζει 2.267,96 κιλά


https://www.instagram.com/p/CUp_kzTPiHR/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Με ύψος 9.44 μέτρα και πλάτος 5.48 μέτρα είναι το μεγαλύτερο πασχαλινό αυγό στον κόσμο. Βρέθηκε στο Vegreville της Αλμπέρτα του Καναδά, το αυγό ζυγίζει 2.267,96 κιλά και χρειάστηκε 12.000 ώρες για να ολοκληρωθεί.

Με το όνομα Vegreville Pysanka, το μεγαλύτερο πασχαλινό αυγό στον κόσμο είναι στην πραγματικότητα περισσότερο ένα παζλ παρά ένα γλυπτό, καθώς είναι φτιαγμένο από 3500 κομμάτια αλουμινίου.

Τα pretzel συνδέονταν παλιά με το Πάσχα


https://www.instagram.com/p/CYafa8jgRZY/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Όταν σκεφτόμαστε το Πάσχα, συνήθως μας έρχονται στο μυαλό η σοκολάτα, τα τσουρέκια και τα αυγά. Γνωρίζατε όμως ότι τα pretzel είναι και πασχαλινό σνακ;

Τα pretzel συνδέονται με το Πάσχα γιατί οι στροφές μοιάζουν με σταυρωμένα χέρια στην προσευχή. Από τη δεκαετία του 1950, ήταν παράδοση για τους Γερμανούς να τρώνε ένα pretzel και ένα βραστό αυγό για δείπνο τη Μεγάλη Παρασκευή.

Το πρώτο σοκολατένιο αυγό του Ηνωμένου Βασιλείου παρήχθη στο Μπρίστολ το 1873


https://www.instagram.com/p/Cb6t6OOMiX7/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Αναρωτηθήκατε ποτέ ποιος ξεκίνησε την τάση να μετατρέπεται η σοκολάτα σε σοκολατένιο αβγό;

Ήταν κατά τον 19ο αιώνα που η οικογένεια Φράι του Μπρίστολ διηύθυνε το μεγαλύτερο εργοστάσιο σοκολάτας στον κόσμο και παρήγαγε το πρώτο σοκολατένιο αυγό, το 1873.

Στη Γερμανία είναι παράνομο να χορεύεις τη Μεγάλη Παρασκευή


https://www.instagram.com/p/Cb7eev4LF0p/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Τη Μεγάλη Παρασκευή, που ξεκινά το Σαββατοκύριακο του Πάσχα, είναι παράνομο να χορεύεις δημόσια στις περισσότερες πολιτείες της Γερμανίας.

Ακόμη και η πρωτεύουσα του κλάμπινγκ της Ευρώπης, το Βερολίνο, γίνεται μια ζώνη χωρίς χορό από σεβασμό στη θρησκευτική ημέρα.

Στη Βάδη-Βυρτεμβέργη, επιτρέπεται η αναπαραγωγή μουσικής, αλλά ο χορός δεν επιτρέπεται, ενώ στη Βαυαρία, αν σας πιάσουν να παίζετε μουσική οποιουδήποτε είδους σε ένα μπαρ, μπορεί να σας επιβληθεί πρόστιμο έως και 10.000 ευρώ.

Γιατί απαγορεύεται;

Η σκέψη πίσω από αυτή την απαγόρευση είναι από σεβασμό προς τους Χριστιανούς, οι οποίοι θρηνούν το θάνατο του Ιησού τη Μεγάλη Παρασκευή και την Κυριακή του Πάσχα, και στη Γερμανία, αυτές οι μέρες θεωρούνται αργίες σιωπής.

Το Πάσχα γιορτάζεται την Κυριακή μετά την πανσέληνο και μετά την 21η Μαρτίου


https://www.instagram.com/p/Cb0qegIpwBv/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί η Κυριακή του Πάσχα αλλάζει ημερομηνία κάθε χρόνο; Είναι κάτω από το σεληνιακό ημερολόγιο και τη θέση της σελήνης.

Το Πάσχα στην πραγματικότητα πέφτει την πρώτη Κυριακή μετά την πανσέληνο που λαμβάνει χώρα την ή μετά την 21η Μαρτίου, η οποία λέγεται ότι σηματοδοτεί την έναρξη της άνοιξης.

Το 2007, ένα πασχαλινό αυγό πουλήθηκε για 9 εκατομμύρια λίρες


https://www.instagram.com/p/CRHE6L9r8GF/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Το πιο ακριβό αυγό στον κόσμο πωλήθηκε στον οίκο Christie's στο Λονδίνο για 9 εκατομμύρια λίρες το 2007, σπάζοντας τα ρεκόρ Faberge.

Το εμαγιέ αυγό περιέχει ένα πολύχρωμο κόκορα που κάθε ώρα βγαίνει από το αυγό και χτυπά τα φτερά του, πριν κουνήσει το κεφάλι του τρεις φορές.

Το αυγό φτιάχτηκε από τον Karl Fabergé στην Αγία Πετρούπολη το 1902 και είναι το δεύτερο μεγαλύτερο αυγό που έχει φτιαχτεί ποτέ από τον Fabergé.

πηγή: sykescottages.co.uk

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved