Tips για μαμάδες: Εναλλακτικές χρήσεις του κορν φλάουρ που πρέπει να γνωρίζετε

  • Πού μπορεί να σας φανεί χρήσιμο το κορν φλάουρ εκτός από τη μαγειρική
  • Καταπραΰνει τα τσιμπήματα από έντομα
  • Απορροφά τους λεκέδες από λάδι
  • Ξεμπερδεύει τους κόμπους
  • Απομακρύνει τη μυρωδιά μούχλας από τα βιβλία
  • Καθαρίζει τα ασημικά
  • Απομακρύνει τη λιπαρότητα στα μαλλιά
Tips για μαμάδες: Εναλλακτικές χρήσεις του κορν φλάουρ που πρέπει να γνωρίζετε
pexels.com / Kaboompics .com

Το κορν φλάουρ χρησιμοποιείται ευρέως στη μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική καθώς βοηθά να δέσουν οι σάλτσες ή οι σούπες, προσφέρει βελούδινη υφή στις σούπες και παράλληλα απογειώνει τα γλυκά.

Αυτό το τόσο απλό και «ταπεινό» προϊόν έχει όμως κι άλλες χρήσεις, που είναι εξαιρετικά πρακτικές.

Καταπραΰνει τα τσιμπήματα από έντομα

Τα τσιμπήματα ειδικά την άνοιξη και το καλοκαίρι είναι πολύ συχνά. ‘Ενας τρόπος να τα αντιμετωπίσετε, ειδικά αν είστε σπίτι, είναι το κορν φλάουρ. Φτιάξτε μια παχιά πάστα από άμυλο καλαμποκιού και νερό και εφαρμόστε την πάνω στο τσίμπημα. Θα ανακουφιστείτε.

Απορροφά τους λεκέδες από λάδι

Οι λεκέδες λαδιού είναι σίγουρα από τους πιο δύσκολους. Αν λοιπόν έχετε λαδιά στα ρούχα, ρίξτε λίγο κορν φλάουρ στο λεκέ όσο πιο γρήγορα μπορείτε προκειμένου να την απορροφήσει.

Ξεμπερδεύει τους κόμπους

Αν τα κορδόνια των παπουτσιών ( του φούτερ, της φόρμας κ.ο.κ.) έχουν δεθεί κόμπος, μην παιδεύεστε να τον λύσετε. Πασπαλίστε λίγο κορν φλάουρ στον κόμπο και θα δείτε πόσο πιο εύκολα θα το λύσετε.

korn flaour1

Απομακρύνει τη μυρωδιά μούχλας από τα βιβλία

Συχνά τα βιβλία που είναι αποθηκευμένα σε κούτες, μυρίζουν μούχλα. Για να τα αρωματίσετε, πασπαλίστε τις σελίδες με κορν φλάουρ. Αφήστε να δράσει για ένα βράδυ και την επομένη με ένα πινέλο μακιγιάζ, καθαρίστε τις σελίδες.

Καθαρίζει τα ασημικά

Για να λάμψουν τα ασημικά σας, φτιάξτε μια πάστα από κορν φλάουρ και νερό, απλώστε την πάνω από ασημικά και αφήστε τη να στεγνώσει. Σκουπίστε με μια υγρή πετσέτα και στη συνέχεια μια στεγνή για να καθαρίσετε κάθε ίχνος της πάστας.

Απομακρύνει τη λιπαρότητα στα μαλλιά

Όχι μόνιμα, μη πάει ο νους σας σε κάτι τόσο δραστικό. Όμως, αν για οποιοδήποτε λόγο, δεν προλάβατε να λουστείτε και τα μαλλιά σας είναι λιπαρά, πασπαλίστε τα με κορν φλάουρ, και χτενίστε τα (προσοχή με την ποσότητα).

Πηγή: thekitchn.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved