Πότε μπορεί το μωρό να φάει φράουλες - Τα οφέλη και συνταγές

  • Πότε μπορεί να το μωρό να φάει φράουλες;
  • Φράουλες: Τα οφέλη για τα μωρά
  • Συνταγές με φράουλες για μωρά
Πότε μπορεί το μωρό να φάει φράουλες - Τα οφέλη και συνταγές

Οι φράουλες είναι ένα φρούτο πλούσιο σε βιταμίνες, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά. Είναι όμως κατάλληλες και στη διατροφή του βρέφους; Είναι και μάλιστα τα οφέλη είναι πολλά.

Πότε μπορεί να το μωρό να φάει φράουλες;

Οι φράουλες μπορούν να ενταχθούν στη διατροφή του μωρού μετά την ηλικία των έξι μηνών, όταν δηλαδή θα ξεκινήσει και τις στερεές τροφές. Στην αρχή προτείνεται να του δώσετε να δοκιμάσει μία μικρή ποσότητα σε πολτοποιημένη μορφή και εφόσον δεν παρουσιαστεί κάποιο πρόβλημα στην πέψη, μπορείτε να τις εντάξετε σε φρουτόκρεμες συνδυαστικά με άλλα φρούτα.

Όταν τα μωρά ξεκινούν αν τρώνε φράουλες είναι πιθανό να εμφανίσουν κοκκινίλες στο στόμα. Οι γονείς είναι πιθανό να συνδέσουν τις κοκκινίλες αυτές με αλλεργίες, ωστόσο εμφανίζονται λόγω της όξινης φύσης του φρούτου. Σύμφωνα μάλιστα με τους ειδικούς, είναι πιο πιθανό να εμφανιστούν σε παιδιά που έχουν ευαίσθητο δέρμα ή έκζεμα. Σε κάθε περίπτωση καλό είναι να τον συζητήσετε με τον γιατρό σας πριν εντάξετε τις φράουλες στη διατροφή του μωρού.

Φράουλες: Τα οφέλη για τα μωρά

Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε νερό

Μία φράουλα που ζυγίζει 18 γραμμάρια περιέχει 16,4 γραμμάρια νερό. Είναι ένα εξαιρετικά ενυδατικό φρούτο και συμβάλλει στην κάλυψη των αναγκών του μωρού για επαρκή ενυδάτωση.

Ενισχύει την υγεία του πεπτικού συστήματος

Οι φράουλες είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες, θρεπτικό συστατικό που χρειάζονται και τα παιδιά.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα.

Οι φράουλες είναι πλούσιε σε βιταμίνες, μεταξύ των οποίων και η βιταμίνη C. Περιέχουν επίσης και φυτοχημικά, τα οποία περιέχουν αντιοξειδωτικά που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και βοηθούν στην καταπολέμηση λοιμώξεων και ασθενειών.

Ενισχύει τη συνολική ανάπτυξη του μωρού

Το συγκεκριμένο φρούτο περιέχει φολικό οξύ, κάλιο, μαγνήσιο, φώσφορο, ασβέστιο και σίδηρο. Τα θρεπτικά αυτά συστατικά είναι απαραίτητα για την υγιή ανάπτυξη του μωρού. Για παράδειγμα το φολικό οξύ βοηθάει στην ανάπτυξη των κυττάρων ενώ το κάλιο και το μαγνήσιο βοηθούν στην διατήρηση της ισορροπίας των ηλεκτρολυτών.

fraoules gia mwra suntages

Πηγή φωτογραφίας: Instagram / Angèle Kamp

Συνταγές με φράουλες για μωρά

Φουτόκρεμα με μπανάνα και φράουλες

Υλικά:

  • ½ μπανάνα
  • 3-4 φράουλες

Τι πρέπει να κάνετε:

Κόψτε τη μπανάνα και τις φράουλες σε μικρά κομμάτια. Βάλτε τα στο μπλέντερ και «χτυπήστε» τα μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνουν πουρές.

Πουρές με φράουλες και μήλο

Θα χρειαστείτε:

  • 1 φλιτζάνι φράουλες
  • ¼ φλιτζάνι μύρτιλα
  • 1 μήλο

Τι πρέπει να κάνετε:

Καθαρίστε το μήλο από τη φλούδα και κόψτε το σε μικρά κομμάτια. Ψιλοκόψτε επίσης τις φράουλες και τα μύρτιλα. Βάλτε όλα τα φρούτα στο μπλέντερ και «χτυπήστε» τα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Φράουλες με βρόμη

Θα χρειαστείτε:

  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 1 φλιτζάνι βρόμη
  • 10 φράουλες
  • 1 μπανάνα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού χουρμάδες σε πουρέ

Τι πρέπει να κάνετε:

Βάλτε το νερό σε ένα μικρό κατσαρολάκι και ζεστάνετέ το σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τη βρόμη και αφήστε το μείγμα να πάρει μία βράση.

Πολτοποιήστε τις φράουλες και τη μπανάνα και βάλτε τα φρούτα και τον πουρέ από χουρμάδες επίσης στο κατσαρολάκι. Προσθέστε την κανέλα και ανακατέψτε το μείγμα πολύ καλά.

Αποσύρετε από τη φωτιά και αφήστε το φαγητό να δέσει για πέντε λεπτά ακόμα.

Με πληροφορίες από momjunction.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved