Tips για μαμάδες: Οι χρήσεις της πλαστικής μεμβράνης που θα σας λύσουν τα χέρια

5+1 χρήσεις της πλαστικής μεμβράνης στην καθημερινότητά σας.

Tips για μαμάδες: Οι χρήσεις της πλαστικής μεμβράνης που θα σας λύσουν τα χέρια

Η πλαστική μεμβράνη είναι ένα πολύ χρηστικό προϊόν που όλοι έχουμε σπίτι μας. To χρησιμοποιούμε για να τυλίξουμε τρόφιμα, οι εν δυνάμει χρήσεις του όμως είναι περισσότερες από όσες νομίζετε.

Οι εναλλακτικές χρήσεις της πλαστικής μεμβράνης που θα σας λύσουν τα χέρια

Διατηρήστε τα ράφια του ψυγείου σας καθαρά

Γλιτώστε χρόνο από το καθάρισμα του ψυγείου βάζοντας στα ράφια πλαστική μεμβράνη. Κάθε φορά που λερώνεται με τρόφιμα και άλλους λεκέδες, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να αντικαταστήσετε τα παλιά κομμάτια της μεμβράνης με καινούρια.

Αποθηκεύστε τα καλά σας μαχαιροπίρουνα

Προστατεύστε τα καλά σας μαχαιροπίρουνα τυλίγοντάς τα με πλαστική μεμβράνη. Θα γλιτώσετε μικροφθορές και επιπλέον θα τα έχετε κάπου όλα μαζί, καθαρά και έτοιμα για χρήση.

Διατηρήστε τις μπανάνες σας φρέσκες

Οι μπανάνες μαυρίζουν εύκολα και ένας τρόπος για να επιβραδύνετε τη ωρίμανσή τους είναι να τυλίξετε το κοτσάνι τους με ένα κομμάτι πλαστικής μεμβράνης.

mpanana plastiki membrani

Πηγή φωτογραφίας: Unsplash.com / Eiliv-Sonas Aceron

Γλιτώστε τα ατυχήματα με χυμούς και ροφήματα των παιδιών

Όταν σερβίρετε ένα ποτήρι με χυμό στο παιδί, καλύψτε το πάνω μέρος με πλαστική μεμβράνη. Τρυπήστε ένα σημείο με καλαμάκι και φτιάξτε ένα αυτοσχέδιο κύπελλο.

Φτιάξτε αυγά ποσέ

Ένα έξυπνο τρικ που θα λατρέψετε. Βάλτε ένα κομμάτι πλαστική μεμβράνη στο πάνω μέρος ενώ ποτηριού δημιουργώντας μία μικρή λακούβα. Σπάστε μέσα ένα αυγό και τυλίξτε σαν πουγκί με τις άκρες της μεμβράνης. Βάλτε το πουγκί με το αυγό σε νερό που βράζει για τρία λεπτά και έτοιμο!

Τυλίξτε τα σαμπουάν και τα αφρόλουτρα στα ταξίδια σας

Εάν ανησυχείτε ότι τα σαμπουάν, τα αφρόλουτρα και τα λοιπά υγρά προϊόντα ομορφιάς θα ανοίξουν στη βαλίτσα σας, δεν έχετε παρά να τυλίξετε το στόμιό τους ή και όλη τη συσκευασία με ένα κομμάτι πλαστικής μεμβράνης.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved