Tips για μαμάδες: Εννέα τρόφιμα που μπορείτε να διατηρήσετε στην κατάψυξη

  • Τρόφιμα που δεν γνωρίζατε ότι μπορείτε να διατηρήσετε στην κατάψυξη
  • Τι να προσέξετε στο κάθε ένα
Tips για μαμάδες: Εννέα τρόφιμα που μπορείτε να διατηρήσετε στην κατάψυξη

Τι βάζουμε στην κατάψυξη; Ψάρια, κρέατα, παγωτά, όσπρια και κατεψυγμένα λαχανικά. Αυτά είναι γνωστά. Στην πραγματικότητα όμως, μπορούμε να βάλουμε στην κατάψυξη πολλά περισσότερα τρόφιμα και να παρατείνουμε τη διάρκεια ζωής τους. Ας τα δούμε αναλυτικά.

Τρόφιμα που δε γνωρίζατε ότι μπορείτε να διατηρήσετε στην κατάψυξη

Γάλα

Μπορείτε να αποθηκεύσετε το γάλα στην κατάψυξη, ωστόσο αυτό που πρέπει να προσέξετε είναι η απόψυξή του. Αποφύγετε να το ζεστάνετε για να το χρησιμοποιήσετε και ιδανικά αφήστε το να ξεπαγώσει σε θερμοκρασία δωματίου.

Αλεύρι

Μπορεί να το έχουμε για μήνες στο ντουλάπι μας, όμως το αλεύρι έχει ημερομηνία λήξης και βάζοντάς το στην κατάψυξη μπορούμε να παρατείνουμε τη διάρκεια ζωής του. Διατηρήστε το στην κατάψυξη σε δοχείο που κλείνει αεροστεγώς.

aluri katapsiksi

Πηγή φωτογραφίας: Unsplash.com / Vlad Kutepov

Τυρί και βούτυρο

Τα ημίσκληρα και τα σκληρά τυριά ενδείκνυνται για αποθήκευση στην κατάψυξη. Αποφύγετε ωστόσο να βάλετε στην κατάψυξη μαλακά τυριά όπως είναι το μπρι και το τυρί κρέμα.

Σάλτσα ντομάτας και σάλτσα πέστο

Δοκιμάστε να βάλετε τη σάλτσα ντομάτας και την πέστο σε παγοθήκες. Έτσι θα μπορείτε κάθε φορά να χρησιμοποιείτε την ποσότητα που θέλετε, χωρίς να πετάτε ούτε γραμμάριο.

Αυγά

Κι όμως, τα αυγά επίσης μπορούν να μπουν στην κατάψυξη, αλλά χωρίς το τσόφλι. Μπορείτε να τα σπάσετε και ωμά να τα βάλετε σε παγοθήκες.

Ρύζι

Περίσσεψε ρύζι; Μην το πετάξετε, βάλτε το σε τάπερ και διατηρήστε το στην κατάψυξη μέχρι ένα επόμενο γεύμα σας.

ruzi katapsiksi

Πηγή φωτογραφίας: Unsplash.com / Faris Mohammed

Πουρές πατάτας

Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με του πουρέ πατάτας. Ξεπαγώνει εύκολα και η γεύση και η υφή του δεν αλλάζει καθόλου.

Ζύμη

Φτιάξτε ζύμη για ψωμί, μπισκότα ή ό,τι άλλο θέλετε και αποθηκεύστε την στην κατάψυξη σε σακουλάκια που κλείνουν αεροστεγώς.

Μυρωδικά

Τα μυρωδικά δίνουν άρωμα και γεύση στα φαγητά, αν και γρήγορα μαραίνονται και σαπίζουν. Δοκιμάστε να βάλετε λάδι και ψιλοκομμένα μυρωδικά σε παγοθήκες. Κάθε φορά που θα τα χρειαστείτε για τις συνταγές σας, τα ξεπαγώνετε στο μαγείρεμα και έτοιμα.

Σκόρδο και κρεμμύδι

Το σκόρδο και το κρεμμύδι είναι επίσης από τις τροφές που μπορείτε να διατηρήσετε στην κατάψυξη. Για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα, ψιλοκόψτε τα από πριν.

Με πληροφορίες από stayathomemum.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved