Tips για μαμάδες: Πέντε χρήσεις του ρυζιού ιδιαίτερα πρακτικές

  • Καθαρίζει μπουκάλια και βάζα με περίεργο σχήμασφουγγάρι.
  • Απομακρύνει τις δυσάρεστες οσμές
  • Βοηθά στην ωρίμανση των φρούτων
  • Απομακρύνει την υγρασία από το αλάτι
  • Καθαρίζει τις κατσαρόλες
Tips για μαμάδες: Πέντε χρήσεις του ρυζιού ιδιαίτερα πρακτικές

Τα ρύζι είναι νόστιμο με υψηλή θρεπτική αξία. Είναι πλούσιο σε υδατάνθρακες και βιταμίνες, δεν περιέχει χοληστερίνη, συμβάλλει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης του αίματος και βοηθά στην πρόληψη του καρκίνου, του Αλτσχάιμερ και των καρδιακών παθήσεων

Το ρύζι όμως έχει κι άλλες χρήσεις που δεν σχετίζονται με την μαγειρική. Ας δούμε μερικές από αυτές:

rizi xrisies

φώτο: pexels.com / Vie Studio

Καθαρίζει μπουκάλια και βάζα με περίεργο σχήμα

Υπάρχουν ορισμένα μπουκάλια με στενά ανοίγματα ή περίτεχνα βάζα που δεν καθαρίζονται εύκολα. Η λύση είναι απλή και, ναι, περιλαμβάνει το ρύζι. Χρησιμοποιήστε ένα χωνί για να βάλετε λίγο ρύζι στο μπουκάλι ή το βάζο, προσθέστε ζεστό νερό και λίγο σαπούνι πιάτων. Καλύψτε το άνοιγμα και ανακινήστε το βάζο ή το δοχείο όσο περισσότερο μπορείτε. Το ρύζι θα «τρίψει» και θα καθαρίσει τα τοιχώματα στα οποία δεν φτάνει το σφουγγάρι.

Απομακρύνει τις δυσάρεστες οσμές

Το ρύζι καταπολεμά τις οσμές. Γεμίστε ένα μπολ ή ένα μικρό βάζο με ρύζι, προσθέστε μερικές σταγόνες αιθέριο έλαιο και καλύψτε το με ένα ύφασμα (χρησιμοποιήστε ένα λαστιχάκι για να στερεώσετε το ύφασμα στο βάζο.) Τοποθετήστε το στο ντουλάπι, στο αυτοκίνητο, κάτω από το σιφόνι της κουζίνας ή σε όποιο σημείο υπάρχουν δυσάρεστες οσμές.

Βοηθά στην ωρίμανση των φρούτων

Εάν τα φρούτα, όπως το αβοκάντο ή η μπανάνα δεν είναι ακόμα ώριμα, πάρτε ένα μπολ και μια σακούλα ρύζι. Προσθέστε λίγο ρύζι στο μπολ, τοποθετήστε τα φρούτα σας και στη συνέχεια καλύψτε τα με το υπόλοιπο ρύζι. Το αέριο αιθυλενίου που προκαλεί την ωρίμανση των φρούτων θα «παγιδευτεί» και θα επιταχύνει τη διαδικασία.

rizi xriseis1

φώτο: pexels.com / Polina Tankilevitch

Απομακρύνει την υγρασία από το αλάτι

Ο πλέον πρακτικός τρόπος να διώξετε την υγρασία από το αλάτι είναι το ρύζι. Ρίξτε μερικούς κόκκους ρυζιού στην αλατιέρα και η υγρασία θα εξαφανιστεί.
Καθαρίζει τις κατσαρόλες

Όταν ξεπλένετε το ρύζι, το νερό γίνεται αμυλώδες. Αυτό το άμυλο δρα ως ένα απαλό λειαντικό που είναι τέλειο για τον καθαρισμό της κατσαρόλας και του τηγανιού. Την επόμενη φορά λοιπόν που θα ξεπλύνετε το ρύζι σας, μην πετάξετε το νερό αλλά αξιοποιήστε το για να καθαρίσετε τα κουζινικά σας σκεύη.

Πηγή: thekitchn.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved