Μαρία Ηλιάκη: Μαμά και κόρη φορώντας ίσως το πιο παλιό fashion κομμάτι στην ιστορία της μόδας

Μια υπέροχη ανάρτηση έκανε η Μαρία Ηλιάκη φορώντας ίδια ρούχα με την κόρη της.

Μαρία Ηλιάκη:  Μαμά και κόρη φορώντας ίσως το πιο παλιό fashion κομμάτι στην ιστορία της μόδας

Η Μαρία Ηλιάκη έχει λατρεία με τη μόδα και τα τελευταία χρόνια οι εμφανίσεις της είναι ξεχωριστές. Συνδυάζει άψογα το athleisure look μαζί με το office look μιας και δεν είναι λίγες οι φορές που επιλέγει κομψά κοστούμια και αθλητικά παπούτσια.

Με Breton top μαμά και κόρη

Η μικρή Κατερίνα και η Μαρία Ηλιάκη φόρεσαν το breton top (aka ριγέ μπλουζάκι-μαρινιέρα) που όπως αναφέρει και το Queen.gr σε άρθρα του για αυτό το διαχρονικό και must have κομμάτι που πρέπει να βρίσκεται στην ντουλάπα κάθε γυναίκας, είναι ίσως το πιο παλιό fashion κομμάτι στην ιστορία της μόδας.

maria hliaki marinieres 2

Για όσες δεν το γνωρίζουν δημιουργήθηκε για πρώτη φορά το 1858 ως μέρος της στολής του Γαλλικού Ναυτικού και το αυθεντικό σχέδιο έχει μόνο 21 ρίγες, όσες και οι νίκες του Ναπολέοντα μέχρι τη Γαλλική Εισβολή της Ρωσίας. Στην μόδα το εισήγαγε η Coco Chanel, στην ναυτική συλλογή που είχε σχεδιάσει το 1917. Ο Yves Saint Laurent, αρκετά χρόνια αργότερα και πιο συγκεκριμένα το 1962, δημιούργησε μία ολόκληρη συλλογή με ρίγες και ριγέ μπλουζάκια, εμπνευσμένη από την εμβληματική ταινία του Jean-Luc Goddard, «Breathless».

Η Μαρία Ηλιάκη λατρεύει τις μαρινιέρες

maria hliaki marinieres 8

Η παρουσιάστρια λατρεύει τις μαρινιέρες και μάλιστα έχει αρκετά μπλουζάκια και t-shirts, ακόμη και πουκάμισα στο κλασικό λευκό-μπλε χρώμα αλλά και στα πιο μοντέρνα, λευκό-κόκκινο ή λευκό-πράσινο.

Δείτε μερικές από τις αναρτήσεις της παρακάτω.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved