Tips για μαμάδες: Πώς να καθαρίσετε πανεύκολα τον τρίφτη τυριών και όχι μόνο

  • Κρατήστε τον τρίφτη σας καθαρό 
  • Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να καθαρίσετε τον τρίφτη είναι αυτός
  • Τα τρόφιμα που μπορείτε να τρίψετε στον τρίφτη
Tips για μαμάδες: Πώς να καθαρίσετε πανεύκολα τον τρίφτη τυριών και όχι μόνο

Όταν τρίβετε στον τρίφτη μαλακό τυρί ή καρότο, όσο καλά κι αν τον πλύνετε, μένουν υπολείμματα από τις τροφές αυτές στα «δοντάκια» του και δεν φεύγουν εύκολα.

Αν μάλιστα χρησιμοποιήσετε σφουγγαράκι, αυτό καταστρέφεται.

Το κόλπο για καθαρό τρίφτη

Την επόμενη λοιπόν φορά, πριν τον ξεπλύνετε, πάρτε ένα κομμάτι ξερό ψωμί και τρίψτε το γερά στον τρίφτη.Θα παρασύρει όλα τα υπολείμματα και ο τρίφτης θα καθαρίσει αμέσως.

kathariotita trifti1

Ποια τρόφιμα μπορείτε να τρίψετε στον τρίφτη

Πέρα από το καρότο, το κρεμμύδι, το τυρί, την ντομάτα και άλλα λαχανικά ο τρίφτης είναι ιδιαίτερα πρακτικός και για άλλες τροφές. Ας δούμε ποιες είναι αυτές:

Βούτυρο

Το μυστικό για μια υπέροχη κρούστα πίτας; Το τριμμένο βούτυρο. Τρίψτε την παγωμένη πλάκα βούτυρου στον τρίφτη και στη συνέχεια απλώστε ομοιόμορφα το βούτυρο στην τάρτα ή όπου αλλού θέλετε.

Φρούτα και λαχανικά

Ο τρίφτης είναι το απόλυτο εργαλείο για να ετοιμάσετε τα κολοκυθάκια και τα καρότα για κέικ και ψωμί, ενώ κάνει θαύματα και για σαλάτες, τηγανιτές πατάτες και γλυκίσματα. Είναι επίσης πολύ πιο γρήγορο να τρίψετε τα εν λόγω λαχανικά από το να προσπαθήσετε να τα κόψετε σε παρόμοια μικρά, ομοιόμορφα κομμάτια με το χέρι.


https://www.instagram.com/p/CaFjt6HuPx9/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Σοκολάτα

Κρατήστε ένα μικρό κομμάτι σοκολάτας στην κατάψυξη και, στη συνέχεια, τρίψτε το για να διακοσμήσετε κέικ, παγωτά ή οποιοδήποτε άλλο γλυκό έχετε ετοιμάσει.

Μπαχαρικά

Τα φρεσκοτριμμένα μπαχαρικά μοσχομυρίζουν οπότε αν έχετε sticks κανέλας ή μοσχοκάρυδου, δεν έχετε παρά να τα τρίψετε στον τρίφτη.

Καμένο φαγητό

Σίγουρα θα σας έχει τύχει να κάψετε στο φούρνο μπισκότα, μάφιν κι άλλα αρτοσκευάσματα. Για να αφαιρέσετε το καμένο δεν έχετε παρά να χρησιμοποιήσετε ένα μαχαίρι ή τον τρίφτη

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved