Tips για μαμάδες: Το κόλπο για να καθαρίσετε τον τρίφτη τυριού στο λεπτό

Η λύση βρίσκεται σε δύο υλικά που ήδη έχετε στην κουζίνα σας.

Tips για μαμάδες: Το κόλπο για να καθαρίσετε τον τρίφτη τυριού στο λεπτό

Το φρεσκοτριμμένο τυρί απογειώνει τη γεύση στα φαγητά μας. Σε αντίθεση με το συσκευασμένο τριμμένο τυρί που βρίσκουμε στο εμπόριο, το τυρί που τρίβουμε απευθείας πάνω στο φαγητό, δεν έχει συντηρητικά και δίνει άλλη νοστιμιά.

Δυσάρεστο επακόλουθο βέβαια είναι ο λερωμένος τρίφτης που πασχίζουμε να καθαρίσουμε και που ειδικά εάν περάσουν μερικές ώρες, τα υπολείμματα τυριού δεν λένε να φύγουν με τίποτα. Τι μπορείτε να κάνετε;

triftis trimmeno tiri

Πηγή φωτογραφίας: pexels.com / photo credits Klaus Nielsen

Το κόλπο με το ελαιόλαδο

Κι όμως, η λύση βρίσκεται στο ελαιόλαδο που σίγουρα έχετε κι εσείς στην κουζίνα σας. Το μυστικό είναι πριν χρησιμοποιήσετε τον τρίφτη να βάλετε λίγο λάδι σε ένα δοχείο ψεκασμού και με αυτό να ψεκάσετε τον τρίφτη και από τις δύο πλευρές. Αφενός το τριμμένο τυρί θα πέφτει στο φαγητό πιο εύκολα και αφετέρου μετά το καθάρισμα του τρίφτη θα είναι παιχνιδάκι.

Το κόλπο με το ψωμί

Εάν δεν έχετε κάνει το παραπάνω και τα υπολείμματα τυριού ή άλλων τροφών έχουν ήδη ξεραθεί στον τρίφτη, δοκιμάστε να πάρετε λίγο από την κόρα ή τη γωνία το ψωμιού και να τρίψετε τον τρίφτη από κάτω προς τα πάνω, δηλαδή από την αντίθετη φορά που τρίβετε το τυρί.

Εάν δεν έχετε ψωμί στο σπίτι, μπορείτε βέβαια να καθαρίσετε τον τρίφτη και με τον κλασικό τρόπο, δηλαδή με υγρό για τα πιάτα. Σε αυτήν την περίπτωση, φροντίστε να βάλετε ζεστό νερό σε μία λεκάνη ή ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε μέσα λίγο υγρό για τα πιάτα και αφήστε τον τρίφτη να μουλιάσει για 15 με 20 λεπτά, πριν τον καθαρίσετε με το σφουγγάρι.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved