Σε ποια θέση του ψυγείου πρέπει να αποθηκεύετε το κάθε τρόφιμο;

Tips για μαμάδες: Δείτε πού πρέπει να αποθηκεύετε τα φρούτα, πού τα λαχανικά και πού τα αυγά στο ψυγείο.

Σε ποια θέση του ψυγείου πρέπει να αποθηκεύετε το κάθε τρόφιμο;

Το πού αποθηκεύουμε τα τρόφιμα στο ψυγείο είναι σημαντικό για την σωστή τους συντήρηση. Για παράδειγμα, τα πιο χαμηλά ράφια έχουν καλύτερη ψύξη σε σχέση με τα πιο πάνω ή τα ράφια της πόρτας, συνεπώς εκεί πρέπει να μπουν τα τρόφιμα που παρουσιάζουν μεγαλύτερη ευαισθησία στη ζέστη. Αντίστοιχα, στα συρτάρια πρέπει να αποθηκεύονται τα τρόφιμα που χρειάζονται λίγη υγρασία, ενώ στην πόρτα οτιδήποτε, είναι πιο ανθεκτικό.

Ας τα δούμε όμως αναλυτικά.

Αυγά

Μπορεί σχεδόν όλα τα ψυγεία να έχουν πλαστικές αυγοθήκες στην πόρτα, δεν είναι όμως αυτή και η καταλληλότερη θέση για την σωστή συντήρησή τους. Τα αυγά χρειάζονται σταθερή θερμοκρασία, συνεπώς προτιμήστε να τα τοποθετήσετε στο μεσαίο ράφι του ψυγείου, στις χάρτινη συσκευασία με την οποία τα αγοράζετε.

Φρούτα και λαχανικά

Τα φρούτα και τα λαχανικά διατηρούνται για περισσότερο διάστημα στις χαμηλές θερμοκρασίες. Επίσης, χρειάζονται και λίγη υγρασία για αυτό, η κατάλληλη θέση για να τα αποθηκεύσετε είναι τα ειδικά συρτάρια.

Διαβάστε επίσης: Τips για μαμάδες: Ποια καλοκαιρινά φρούτα δεν χρειάζονται ψυγείο;

Γαλακτοκομικά

Το τυρί, το γάλα και τα γιαούρτια είναι ευαίσθητα στις υψηλότερες θερμοκρασίες. Τοποθετήστε τα χαμηλά στο ψυγείο και όσο το δυνατόν πιο πίσω. Τα μαλακά τυριά και το βούτυρο είναι πιο ανθεκτικά σε σχέση με τα υπόλοιπα γαλακτοκομικά, επομένως μπορείτε να τα αποθηκεύσετε σε ένα υψηλότερο ράφι ή και στην πόρτα του ψυγείου.

katharisma psugeiou 1

Σάλτσες και χυμοί

Η κέτσαπ, η μουστάρδα και οι λοιπές σάλτσες περιέχουν ξύδι και αλάτι τα οποία βοηθούν στην συντήρησή τους. Μπορείτε να τις αποθηκεύσετε στην πόρτα του ψυγείου για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα, χωρίς να πάθουν τίποτα. Το ίδιο μπορείτε να κάνετε και με τις έτοιμες σάλτσες για μακαρόνια, με μόνη διαφορά ότι από τη στιγμή που θα ανοιχθούν, πρέπει να καταναλωθούν εντός τριών με τεσσάρων ημερών, ανάλογα με τις οδηγίες στις ετικέτες.
Οι χυμοί μπορούν επίσης να αποθηκευτούν στην πόρτα του ψυγείου εφόσον είναι παστεριωμένοι και δεν κινδυνεύουν να χαλάσουν.

Ωμό κρέας

Το ωμό κρέας αποθηκεύεται στην κατάψυξη. Εάν ωστόσο πρόκειται να το μαγειρέψετε άμεσα, μπορείτε να το βάλετε στο κάτω μέρος του ψυγείου, εκεί δηλαδή που η θερμοκρασία είναι χαμηλότερη. Επιπλέον, καλό είναι το βάλετε μέσα σε ένα μπολ, για να μην στάξουν υγρά και λερώσουν το ψυγείο αλλά και τα υπόλοιπα τρόφιμα.

Extra tip

Ένα σύνηθες λάθος που κάνουν πολλοί είναι να γεμίζουν υπερβολικά το ψυγείο. Αυτό εμποδίζει τη σωστή ψύξη με αποτέλεσμα κανένα από τα τρόφιμα που έχουμε αποθηκεύσει να μην ψύχεται όπως πρέπει.

Πηγή πληροφοριών: lifestorage.com / eatright.org

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved