Ουκρανία: «Προσπαθούμε να είμαστε γενναίοι γιατί έχουμε παιδιά»

Μία μαμά και ο 9χρονος γιος της μιλούν στην κάμερα για όσα βιώνουν τις τελευταίες ώρες.

Ουκρανία: «Προσπαθούμε να είμαστε γενναίοι γιατί έχουμε παιδιά»

Η 24η Φεβρουαρίου του 2022 και όσα διαδραματίζονται σήμερα στην Ουκρανία θα αποτελέσουν μία μελανή σελίδα στην σύγχρονη ευρωπαϊκή και παγκόσμια ιστορία. Οι σειρήνες πολέμου ακούστηκαν στο Κίεβο από νωρίς το πρωί και εδώ και ώρες, η Ρωσία βομβαρδίσει την ουκρανική πρωτεύουσα. Και είμαστε μόνο στην αρχή.

Οι νεκροί ήδη δεκάδες, οι αγνοούμενοι ακόμα περισσότεροι. Ο άμαχος πληθυσμός τρέχει πανικόβλητος σε καταφύγια. Γυναίκες αποχαιρετούν τους άντρες τους, παιδιά τους μπαμπάδες τους. Δεν ξέρουν αν θα ξαναβρεθούν. Δεν ξέρουν τι θα τους ξημερώσει αύριο.


https://www.instagram.com/p/CaW_kJHqKDL/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Εικόνες και βίντεο κάνουν τον γύρο του κόσμου και δημοσιογράφοι από διεθνή μέσα έχουν μεταβεί στο Κίεβο και άλλες πόλεις τις Ουκρανίας για να αναμεταδώσουν τα γεγονότα. Μία από αυτές και η Clarissa Ward από το CNN. H Clarissa θεωρείται μία από τις πιο μάχιμες πολεμικές ανταποκρίτριες και έχει βρεθεί πολλές φορές στην πρώτη γραμμή, όπως έκανε και μερικούς μήνες πριν στο Αφγανιστάν.

Λίγες ώρες πριν βρέθηκε σε στάσεις του μετρό που πλέον έχουν μετατραπεί σε καταφύγια και μίλησε με γυναίκες, άντρες και παιδιά. Στον Instagram λογαριασμό του CNN δημοσιεύτηκε ένα βίντεο συνέντευξης που πήρε Clarissa από την Oksana και τον 9χρονο γιο της.

«Πίστευες ποτέ ότι όλο αυτό θα συνέβαινε στην πραγματικότητα;» ρωτάει η δημοσιογράφος.

«Όχι, μου φαίνεται αδύνατο. Ακόμα δεν πιστεύω ότι μας συμβαίνει αυτό» απαντά η νεαρή μητέρα.

Ο 9χρονος Yaroslav συστήνεται μόνος του στην κάμερα, λέει την ηλικία του και όταν η Clarissa τον ρωτάει εάν φοβάται, εκείνος το σκέφτεται και απαντάει «Έτσι και έτσι». Και πράγματι, τι να προλάβει ένα παιδί να συνειδητοποιήσει μέσα σε λίγες ώρες; Πώς να νιώσει;

Η Oksana και ο γιος της θα περάσουν το βράδυ τους στο καταφύγιο. «Έχετε φαγητό; Έχετε ό,τι χρειάζεστε;» ρωτάει η Clarissa και η Ουκρανή της δείχνει μία σακούλα με σνακ και ένα μπουκαλάκι με νερό.

«Φαίνεσαι αξιοθαύμαστα δυνατή, δεδομένου του πόσο τρομακτική είναι η κατάσταση» λέει η δημοσιογράφος και η Oksana απαντά:

«Προσπαθούμε να είμαστε δυνατοί γιατί έχουμε παιδιά και δεν θέλουμε να τους δείξουμε ότι φοβόμαστε».


https://www.instagram.com/reel/CaXay_FI-bL/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved