Να προσευχηθούμε μαζί με όλα τα παιδιά της Ουκρανίας

"Κανένας δεν είναι τόσο ανόητος ώστε να προτιμά τον πόλεμο από την ειρήνη. Στην ειρήνη, οι γιοι θάβουν τους πατεράδες τους. Στον πόλεμο, οι πατεράδες θάβουν τους γιους".Ηρόδοτος, 480-420 π.Χ., Αρχαίος Έλληνας ιστοριογράφος

Να προσευχηθούμε μαζί με όλα τα παιδιά της Ουκρανίας
Photo by catholicconnect on Instagram

Εδώ και λίγες ώρες, πόλεμος μαίνεται στην Ουκρανία. Αρκετοί γονείς αναγκάστηκαν να ξυπνήσουν τα παιδιά νωρίς το πρωί και προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να τους εξηγήσουν ότι η μέρα που ξημέρωσε θα ήταν τελείως διαφορετική από τις προηγούμενες.

Αντί για το γλυκό ξύπνημα, το ζεστό πρωινό και το φιλί πριν αναχωρήσουν για το σχολείο, τα παιδιά ενημερώθηκαν ότι πρέπει να αφήσουν το σπίτι τους, το δωμάτιό τους, τα παιχνίδια τους, να πάρουν κάτι αγαπημένο μαζί τους και να πάνε σε ένα υπόγειο καταφύγιο μέχρι να τελειώσει ο πόλεμος. Βλέπετε οι ψυχολόγοι, λένε ότι οι γονείς πρέπει να μιλούν με ειλικρίνεια στα παιδιά τους, χωρίς ωστόσο να τα τρομοκρατούν. Αυτό έκαναν και οι περισσότεροι από αυτούς, υποσχόμενοι ότι όλο αυτό θα τελειώσει γρήγορα.

Κάποιοι κατέβηκαν στα καταφύγια, στο υπόγειο μετρό και άλλοι αναγκάστηκαν να αποχωριστούν τα παιδιά τους.

katafigio

πηγή: AP φωτογράφος Evgeniy Maloletka

Βίντεο σαν και αυτό...


https://www.instagram.com/p/CaW_kJHqKDL/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Φωτογραφίες σαν και αυτές με μπαμπάδες να αποχαιρετούν τα παιδιά τους, κάνουν το γύρο του διαδικτύου.


https://www.instagram.com/p/CaW7d2iKV36/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Όσο για τα παιδιά που έμειναν πίσω; Που δεν κρύφτηκαν σε κάποιο καταφύγιο; Που έμειναν με τους γονείς στο σπίτι τους; Απλά περιμένουν στωικά και ζητούν να σταματήσει ο πόλεμος. Να σταματήσουν οι επιθέσεις εναντίον τους.


https://www.instagram.com/p/CaXaLnpNHaI/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Παιδιά στην Ουκρανία προσεύχονται να σταματήσει ο πόλεμος - Η φωτογραφία που συγκινεί

Άλλα πάλι προσεύχονται, όπως αυτά εδώ. Παιδιά της Ουκρανίας προσεύχονται για ειρήνη στη χώρα τους. Κρατούν όλα στα χέρια τους το Ροζάριο.

«Αγαπώ την Παναγιά. Την αγαπώ! Να λέτε πάντα στο Ροζάριο. Πείτε το καλά. Πείτε το όσο πιο συχνά μπορείτε! Πείτε το δυνατά. Να προσεύχεστε με την ψυχή σας. Μην κουραστείτε ποτέ να προσεύχεστε, αυτό είναι το βασικό. Η προσευχή κλονίζει την Καρδιά του Θεού!», σχολίασαν κάτω από τη φωτογραφία οι μοναχοί και οι μοναχές που φροντίζουν ορφανά και ζητούν βοήθεια και στήριξη μέσα από τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης.

oykrania paidia

Όλος ο κόσμος σήμερα προσεύχεται για όλα τα παιδιά, για όλους τους γονείς, για όλους τους ανθρώπους που δοκιμάζονται τόσο σκληρά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved