Μάρα Δαρμουσλή: «Σε λίγο ποιος μας πιάνει» - Το βίντεο με τον 40 ημερών γιο της

Παιχνίδια στο κρεβάτι με τον γιο της που έγινε 40 ημερών.

Μάρα Δαρμουσλή: «Σε λίγο ποιος μας πιάνει» - Το βίντεο με τον 40 ημερών γιο της

Πέρασαν σαράντα ημέρες από την ημέρα που η Μάρα Δαρμουσλή έγινε μητέρα για δεύτερη φορά.

Ο γιος της είναι πλέον το επίκεντρο της ζωής της και πλέον έχει βρει τα πατήματά της μαζί του.

Αυτή ήταν άλλωστε και μία από τις αγωνίες της. «Όχι πως θα χάσω τα κιλά, ούτε πότε θα ξαναβρώ τη φόρμα μου, αλλά πως θα γνωριστούμε καλύτερα και γρηγορότερα και πως θα εδραιώσουμε καλύτερα και μακροχρόνια τη σχέση μας και το θηλασμό μας», είχε γράψει χαρακτηριστικά σε ένα από τα ποστ της.

Στις 22 Φεβρουαρίου, λοιπόν, ο μικρούλης έγινε 40 ημερών και μαμά του ανέβασε στον λογαριασμό της στο Instagram ένα χαριτωμένο βίντεο να παίζει μαζί του.

«Σαραντίσαμε.. και ευχούλα πήραμε..και αναρρώσαμε κι οι δυο.. και σε λίγο ποιος μας πιάνει!!
Πως σας φαίνεται το σημερινό μας blooper από τα σπιτικά μας video;#minitsatsaki #maternity #babyboy #babyfeet #πρωτηφοραξαναμαμα» , ήταν το σχόλιό της.


https://www.instagram.com/tv/CaRxVyAFPe2/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Τι συμβολίζει το σαράντισμα

Το σαράντισμα είναι ένα πολύ παλιό έθιμο που περνάει από τη μία γενιά στην άλλη και έχει τις ρίζες του στην εκκλησία. Σύμφωνα με το συγκεκριμένο έθιμο λοιπόν, τις πρώτες σαράντα μέρες μετά τον τοκετό, η λεχώνα και το μωρό δεν πρέπει να βγουν από το σπίτι, ούτε να επισκεφτούν κάποιο άλλο γιατί θεωρείται γρουσουζιά και ενδέχεται κάτι κακό να συμβεί σε εκείνη ή το παιδί.

Την σαρακοστή πια μέρα, η μητέρα, μαζί με τη γιαγιά πηγαίνουν το παιδί στην εκκλησία να πάρει την ευχή από τον παπά, ο οποίος παίρνει το μωρό μέσα στο ιερό και το κάνει τρεις βόλτες γύρω από την Αγία Τράπεζα.

Το σαράντισμα του μωρού, ακόμη και σήμερα τηρείται από πολλές νέες μητέρες. Ωστόσο, οι γνώμες διίστανται για το τι ισχύει πραγματικά. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι το συγκεκριμένο έθιμο ισχύει ακριβώς για να δοθεί χρόνος στη λεχώνα να αναρρώσει από τον τοκετό, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αν βγει εκτός σπιτιού πριν το σαράντισμα θα συμβεί κάτι κακό.

Πότε να βγει το παιδί έξω από το σπίτι;

Τα μωρά μπορούν να βγουν έξω από το σπίτι τους από την πρώτη μέρα της ζωής τους, αρκεί να μην τα μεταφέρουμε σε κλειστούς και πολυσύχναστους χώρους, όπως σε πάρτι γενεθλίων σε άλλο σπίτι με πολλά παιδιά, σουπερμάρκετ, σινεμά και γενικά όπου υπάρχει συγχρωτισμός ατόμων, διότι μπορεί να κολλήσουν κάποια ίωση ή μικρόβια και να νοσήσουν.

Υπενθυμίζουμε, ότι η ηθοποιός έχει ακόμη ένα παιδί, τον 14χρονο Άγγελο, που απέκτησε από τον πρώην σύζυγό της, Παύλο Καπώνη.

Στη gallery που ακολουθεί δείτε τις αναρτήσεις που έχει κάνει με τον νεογέννητο γιο της.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved