Baking powder: Οι άγνωστες χρήσεις του που δεν έχουν σχέση με τη μαγειρική

  • Tips για μαμάδες: Οι εναλλακτικές χρήσεις του baking powder που θα σε εκπλήξουν
  • Στην καθαριότητα του σπιτιού
  • Στη ρουτινα ομορφιάς
Baking powder: Οι άγνωστες χρήσεις του που δεν έχουν σχέση με τη μαγειρική

To baking powder το χρησιμοποιούμε σε συνταγές για κέικ, κουλουράκια και πολλά πολλά ακόμα. Σε σχέση με την μαγειρική σόδα, έχει πιο ουδέτερη γεύση, χρησιμοποιείται σε συνταγές που δεν περιέχουν όξινα υλικά και για να ενεργοποιηθούν τα συστατικά του αρκεί η μίξη με κάποιο υγρό στοιχείο.

Είναι όμως το baking powder μόνο χρήσιμο στην κουζίνα; Η μαγειρική σόδα, όπως έχουμε δει,έχει πάμπολλες χρήσεις στην καθημερινότητά μας και το ίδιο ισχύει και για το baking powder. Ας δούμε λοιπόν πού αλλού μπορούμε να το αξιοποιήσουμε εκτός από τη μαγειρική.

Στην καθαριότητα του σπιτιού

Όπως και η μαγειρική σόδα, έτσι και το baking powder, λόγω της σύστασής του, είναι πολύ χρήσιμο και στην καθαριότητα του σπιτιού. Πιο συγκεκριμένα:

Εξαφανίστε λεκέδες από κηρομπογιές στου τοίχους

Με παιδιά στο σπίτι, οι λεκέδες στους τοίχους είναι μάλλον αναπόφευκτοί. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ανακατέψετε λίγη ποσότητα baking powder σε ένα μπολ με ζεστό νερό. Βουτήξτε μία παλιά οδοντόβουρτσα στο μείγμα και τρίψτε τα επίμαχα σημεία καλά μέχρι να εξαφανιστεί κάθε ίχνος λεκέ.

Καθαρίστε τον φούρνο μικροκυμάτων

Ο φούρνος μικροκυμάτων θέλει συχνό καθάρισμα και από τους πιο απλούς τρόπους για να τον κάνετε να λάμψει είναι βάζοντας ένα μπολ με δύο φλιτζάνια νερό και δύο κουταλιές της σούπας baking powder να ζεσταθεί για δύο λεπτά. Στη συνέχεια, με ένα καθαρό σφουγγάρι καθαρίστε τα εσωτερικά τοιχώματα πολύ καλά.

Καθαρίστε τις παλιές σας βούρτσες και χτένες

Με την καθημερινή χρήση οι βούρτσες και οι χτένες μαζεύουν κατάλοιπα από το τριχωτό της κεφαλής που δύσκολα φεύγουν. Τι μπορείτε να κάνετε; Βάλτε τις σε μία λεκάνη με ζεστό νερό και ένα φακελάκι baking powder για περίπου είκοσι λεπτά. Ξεπλύνετέ τις καλά και σκουπίστε τις πριν τις ξαναχρησιμοποιήσετε.

Εξαφανίστε καμένα λίπη και υπολείμματα φαγητού από τα μαγειρικά σκεύη σας

Χρησιμοποιήστε λίγο νερό και baking powder για να καθαρίσετε αποτελεσματικά τους επίμονους λεκέδες από τις κατσαρόλες, τα τηγάνι και τα πυρέξ. Θα γλιτώσετε κόπο και χρόνο.

baking powder mageirika skeuui

Στην ρουτίνα ομορφιάς

Εξίσου χρήσιμο είναι το baking powder στη φροντίδα της επιδερμίδας.

Σπιτικό scrub με baking powder και νερό

Ανακατέψτε σε ένα μπολ τρεις κουταλιές της σούπας νερό και μία κουταλιά της σούπας baking powder. Όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα θα έχει μία παχύρευστη υφή. Απλώστε σε όλη την περιοχή του προσώπου εκτός από τα μάτι κάνοντας απαλές κινήσεις και στη συνέχεια ξεπλύνετε με χλιαρό νερό.

Μαλακές φτέρνες σε λίγα λεπτά

Ομοίως με παραπάνω δημιουργήστε ένα μείγμα ανακατεύοντας τρεις κουταλιές της σούπας νερό και μία κουταλιά της σούπας baking powder. Βάλτε το μείγμα στις φτέρνες και με μία μαλακή λίμα τρίψτε την περιοχή. Βυθίστε τα πόδια σας σε χλιαρό νερό σε μία λεκάνη για περίπου δέκα λεπτά, ξεπλυθείτε και σκουπίστε τα με μία καθαρή πετσέτα.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved