15 χρήσεις της μαγειρικής σόδας που κάθε γυναίκα πρέπει να γνωρίζει (vid)

Η μαγειρική σόδα δεν χρησιμοποιείται μόνο στο μαγείρεμα!

15 χρήσεις της μαγειρικής σόδας που κάθε γυναίκα πρέπει να γνωρίζει (vid)

Ένα όμορφο πρόσωπο και ένα περιποιημένο πρόσωπο δεν είναι αρκετά για να εντυπωσιάσουν τον συνομιλητή μας αν δεν συνοδεύονται και από ένα λαμπερό χαμόγελο. Βυθίστε, λοιπόν, την οδοντόβουρτσά σας σε μαγειρική σόδα πλύνετε τα δόντια σας και χαμογελάστε άφοβα. Αλλιώς επιλέξτε μια οδοντόκρεμα που την περιέχει: η σόδα μπορεί να φτάσει στις γωνίες και τα κενά ανάμεσα στη γλώσσα και τα ούλα.

Ένας ακόμη τρόπος που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη σόδα είναι και ως στοματικό διάλυμα αναμιγνύοντας μισό κουταλάκι του γλυκού με μισό ποτήρι ζεστό νερό.

Η μαγειρική σόδα είναι αποτελεσματική όταν πρόκειται για λεύκανση των δοντιών καθώς οι ήπιες λειαντικές της ιδιότητες επιτρέπουν να σπάσει τους δεσμούς μορίων που λεκιάζουν τα δόντια. Η σόδα περιέχει επίσης αντιμικροβιακές και αντιβακτηριακές ιδιότητες που μπορούν να βοηθήσουν στην καταπολέμηση των επιβλαβών βακτηρίων που αναπτύσσονται στο στόμα μας.

Η σόδα ενεργεί και ως φυσικό αποσμητικό επειδή μπορεί να εξαλείψει τη μυρωδιά του ιδρώτα κάνοντας την οσμή λιγότερο όξινη ενώ αν υποφέρετε από κνησμό που προκαλείται από ηλιακά εγκαύματα προσθέστε λίγη σόδα στο μπάνιο σας.

Τέλος, αν θέλετε να απαλλαγείτε από δύσκολους λεκέδες στα ρούχα, το χαλί σας κ.λπ. αναμείξτε την με λίγο λευκό ξύδι και δεν θα πιστεύετε το αποτέλεσμα!

Δείτε στο video περισσότερες λεπτομέρειες και χρήσεις της μαγειρικής σόδας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved