Μήπως κάνετε κι εσείς αυτά τα λάθη στο καθάρισμα της κουζίνας;

  • Tips για μαμάδες: Ποια είναι τα πιο συχνά λάθη στο καθάρισμα της κουζίνας;
  • Τι πρέπει να κάνετε αντ’ αυτών;
Μήπως κάνετε κι εσείς αυτά τα λάθη στο καθάρισμα της κουζίνας;

Εάν κάτι μάθαμε τον τελευταίο ενάμιση χρόνο με την πανδημία είναι ότι η προσωπική υγιεινή και το σχολαστικό καθάρισμα των αντικειμένων που χρησιμοποιούμε καθημερινά είναι το Α και το Ω για την υγεία μας. Η κουζίνα είναι ο χώρος που μαγειρεύουμε, που τρώμε και εάν δεν καθαρίζεται σωστά και αποτελεσματικά, μετατρέπεται σε εστία μικροβίων και βακτηρίων.

Πόσο σίγουροι είστε όμως ότι καθαρίζετε σωστά την κουζίνα σας; Ας δούμε παρακάτω μερικά συνήθη λάθη και τι μπορείτε να κάνετε αντ’ αυτών.

Πλένετε τα πιάτα σε λεκάνη με νερό και απορρυπαντικό

Μία συνηθισμένη τακτική τα πιο παλιά χρόνια που κάποιοι υιοθετούν και σήμερα. Με αυτόν τον τρόπο στην πραγματικότητα δεν καθαρίζετε τα πιάτα, καθώς το νερό το οποίο χρησιμοποιείτε είναι ήδη βρόμικο. Εάν θέλετε μπορείτε να μουλιάσετε τα σκεύη σας σε λεκάνη με ζεστό νερό και υγρό πιάτων, και στην συνέχεια να τα πλύνετε κανονικά με το τρεχούμενο νερό του νεροχύτη.

Χρησιμοποιείτε τις πετσέτες τις κουζίνας για να σκουπίσετε πολλά και διαφορετικά πράγματα

Ένα από τα πιο σοβαρά λάθη που ίσως κάνετε. Χρησιμοποιώντας την ίδια πετσέτα για να καθαρίσετε την επιφάνεια του τραπεζιού, τον πάγκο, τα χέρια κτλ, στην πραγματικότητα μεταφέρετε μικρόβια και βακτήρια από την μία επιφάνεια στην άλλη. Χρησιμοποιήστε διαφορετικές πετσέτες ή αντισηπτικά μαντηλάκια για να απολυμάνετε και να καθαρίσετε τις επιφάνειες.

katharisma kouzinas lathi 2

Παραμελείτε το νεροχύτη σας

Άδειος νεροχύτης, δε σημαίνει και καθαρός νεροχύτης. Είναι σημαντικό να καθαρίζετε σχολαστικά τον νεροχύτη και να τρίβετε την επιφάνεια όπου θα ακουμπήσετε αργότερα τα πιάτα και τα ποτήρια σας.

Χρησιμοποιείτε βρώμικα σφουγγάρια, βεντέξ

Όπως συχνά ξεχνάμε να καθαρίσουμε τον νεροχύτη, έτσι ξεχνάμε και να αντικαταστήσουμε το σφουγγάρι και τα βεντέξ που χρησιμοποιούμε στην κουζίνα. Το αποτέλεσμα; Τα βακτήρια και τα μικρόβια μεταφέρονται από επιφάνεια σε επιφάνεια και η κουζίνα δεν είναι πραγματικά καθαρή.

Καθαρίζετε τα μαγειρικά σκεύη αμέσως μετά το μαγείρεμα

Πολλοί καθαρίζουν τις κατσαρόλες και τα τηγάνια αμέσως μετά το μαγείρεμα ή προσθέτουν νερό για να μην κολλήσουν οι λεκέδες και τα υπολείμματα φαγητού. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να φθείρονται πιο εύκολα και να μειώνεται η αποτελεσματικότητά τους. Αντ’ αυτού λοιπόν, αφήστε τα μαγειρικά σκεύη να κρυώσουν τελείως και στη συνέχεια καθαρίστε τα.

katharisma kouzinas lathi 1

Δεν καθαρίζετε τον φούρνο σας μετά από κάθε χρήση

Με αυτόν τον τρόπο μένουν λεκέδες, υπολείμματα φαγητού και μυρωδιές. Προσπαθήστε να καθαρίσετε τον φούρνο σας μετά από κάθε ψήσιμο χρησιμοποιώντας φυσικά υλικά (δείτε εδώ) ή κάποιο σπρέι ψεκασμού.

Καθαρίζετε το ξύλο κοπής μόνο με νερό και υγρό πιάτων

Ουσιαστικά δηλαδή, δεν το καθαρίζετε. Δείτε εδώ ποιος είναι ο πιο αποτελεσματικό τρόπος για να καθαρίσετε το ξύλο κοπής με υλικά που ήδη έχετε.

Πηγή: ovenking.co.uk

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved