Κλέλια Πανταζή: Ο γιος της κοιμάται στην αγκαλιά της - Η τρυφερή selfie

Μία ακόμα υπέροχη φωτογραφία με τον 1,5 μηνών γιο της δημοσίευσε η Κλέλια Πανταζή.

Κλέλια Πανταζή: Ο γιος της κοιμάται στην αγκαλιά της - Η τρυφερή selfie

Μία από τις πιο όμορφες περιόδους της ζωής της διανύει η Κλέλια Πανταζή. Ο δεύτερος γιος της γεννήθηκε στις 3 Ιανουαρίου και τον τελευταίο μήνα δημοσιεύει υπέροχες φωτογραφίες του και στιγμιότυπα από τη νέα της καθημερινότητα με δύο μικρά παιδιά στο σπίτι.

«Η αγάπη της μαμάς είναι έτσι προγραμματισμένη: δεν ξέρει τι σημαίνει διαίρεση. Ξέρει μόνο τον πολλαπλασιασμό» έγραψε πρόσφατα σε ανάρτησή της, κάτω από την φωτογραφία με τους δύο γιους της.

klelia pantazi gios mwro deutero 6

Το νέο μέλος της οικογένειας είναι μελαχρινό, με πολλά μαλλάκια και οι φωτογραφίες που δημοσιεύει η Ολυμπιονίκης, είναι η μία καλύτερη από την άλλη. Μία ακόμα φωτογραφία με τον γιο της δημοσίευσε η Κλέλια Πανταζή και χθες. Ο μικρούλης κοιμάται ήρεμος στο στήθος της κι εκείνη απαθανατίζει τη στιγμή με μία selfie.

klelia pantazi selfie me deutero gio

Ποια τα οφέλη της δερματικής επαφής για το μωρό;

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το Florida Atlantic University αναδεικνύει τα οφέλη της σωματικής επαφής για την ανάπτυξη του εγκεφάλου του μωρού τους πρώτους μήνες μετά τη γέννησή του.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τους ειδικούς, η μέθοδος του μάρσιπου, γνωστή και ως Kangaroo Care, κατά την οποία το μωρό έρχεται σε επαφή με το στήθος της μητέρας, προάγει την νευροφυσιολογική ανάπτυξη του βρέφους. Η συγκεκριμένη μέθοδος δίνει έμφαση στον τρόπο με τον οποίο η μητέρα κρατά το μωρό και ιδίως όταν δεν είναι τελείως ντυμένο ώστε να μπορεί να έρχεται σε επαφή με περισσότερο δέρμα. Tα αποτελέσματα της έρευνας δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό Infant Behavior and Development δείχνουν ότι η συγκεκριμένη μέθοδος έχει επίδραση στην φυσιολογία τόσο της μητέρας όσο και του βρέφους. Συγκεκριμένα, η αριστερή μετωπιαία πλευρά του εγκεφάλου των μωρών, η οποία εμπλέκεται στις γνωστικές και συναισθηματικές δεξιότητές του, φαίνεται να ενεργοποιείται με τη σωματική επαφή που συνεπάγεται το Kangaroo Care.

Δείτε ακόμα περισσότερες φωτογραφίες που έχει δημοσιεύσει η Κλέλια Πανταζή με τον μικρότερο γιο της στην gallery που ακολουθεί

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved