Tips για μαμάδες: Τι να κάνετε για να μην κολλάει το ταψί

  • Βούτυρο
  • Λαδόκολλα
  • Αλεύρι
  • Σπρέι
  • Τι να κάνετε για να μην κολλάει το κρέας
Tips για μαμάδες: Τι να κάνετε για να μην κολλάει το ταψί

Πολλές φορές όταν ψήνετε γλυκά ή φαγητά στον φούρνο διαπιστώνετε ότι έχουν κολλήσει. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το γλυκό να μην ξεφορμάρετε εύκολα ( ή σχεδόν καθόλου) και το φαγητό να χρειάζεται σπάτουλα για να το σερβίρετε.

Ακόμα και σε σκεύη αντικολλητικά μπορεί να συμβεί και ειδικά σε ταψιά. Ας δούμε λοιπόν τι μπορείτε να κάνετε για να μην κολλάει το φαγητό στον φούρνο.

Βούτυρο

Ο πιο γρήγορος τρόπος για να μην σας κολλάει το φαγητό είναι η επάλειψη του ταψιού με βούτυρο ή λίγο λάδι. Προσοχή όμως με την ποσότητα καθώς όταν αναπτύσσεται υψηλή θερμοκρασία το λάδι καίγεται.

voutiro

Λαδόκολλα

Από τις πιο ασφαλείς και αποτελεσματικές λύσεις να μην σας κολλήσει το φαγητό ή τα γλυκά είναι η λαδόκολλα. Επιπλέον, το σκεύος διατηρείται πιο καθαρό καθώς δεν καίγονται τα λίπη.

Αλεύρι

Το αλεύρι χρησιμοποιείται ευρέως στα γλυκά όχι μόνο για την παρασκευή τους αλλά και για εύκολο ξεφορμάρισμα. Αλευρώστε καλά όλες τις επιφάνειες ( πάτο και τοιχώματα ταψιού ή φόρμας), τινάξτε την ποσότητα που περισσεύει και στη συνέχεια ρίξτε το μείγμα.

alevri

Σπρέι

Τα σπρέι μαγειρέματος αφήνουν ένα λεπτό λιπαντικό στρώμα στην επιφάνεια του ταψιού με αποτέλεσμα το φαγητό ή το γλυκό να μην κολλάει εύκολα.

Τι να κάνετε για να μην κολλάει το κρέας

Συμβαίνει συχνά όταν ψήνετε στο φούρνο κρέας (κυρίως αρνάκι, κατσικάκι ή κοτόπουλο) να κολλάει στο ταψί με αποτέλεσμα να χαλάει η όψη του αλλά και να παιδεύεστε στο πλύσιμο να ξεκολλήσετε ό,τι έχει μείνει.

Το πρόβλημα αυτό μπορεί να λυθεί με έναν εύκολο και έξυπνο τρόπο:

  • Στρώστε το ταψί με κληματόφυλλο ή φύλλα λεμονιάς και τοποθετήστε το κρέας πάνω σε αυτά.

Με αυτό τον τρόπο το κρέας όχι μόνο δεν θα κολλήσει αλλά θα μοσχομυρίσει και θα γίνει πιο νόστιμο.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved