Γονείς έδωσαν στο παιδί τους το όνομα του γιατρού που έσωσε τη ζωή μαμάς και γιου

Η έγκυος προσβλήθηκε από κορονοϊό και είχε σοβαρές επιπλοκές.

Γονείς έδωσαν στο παιδί τους το όνομα του γιατρού που έσωσε τη ζωή μαμάς και γιου
Chris Andrew Crouch / GMA

Η Diana Crouch, 28 ετών και ο Chris Crouch, 37, υποδέχτηκαν τον περασμένο Νοέμβριο τον γιο τους τον οποίο ονόμασαν Cameron, προς τιμή του γιατρού που ξεγέννησε τη μητέρα η οποία νοσούσε από κορονοϊό και είχε σοβαρές επιπλοκές.

Όλα ξεκίνησαν στα τέλη του περασμένου Ιουλίου, όταν το ζευγάρι ταξίδεψε στο Λας Βέγκας για να γιορτάσει την επέτειό του. H Diana καθόλη τη διάρκεια του ταξιδιού είχε έναν πολύ άσχημο πονοκέφαλο.

Ήταν 18 εβδομάδων έγκυος και αφού επέστρεψαν στο σπίτι τους στο Κίνγκγουντ του Τέξας, άρχισε να ανεβάζει πυρετό. Επικοινώνησε με τον γιατρό της ο οποίος εκτίμησε ότι μπορεί να ήταν αφυδατωμένη και τη συμβούλεψε να πίνει άφθονο νερό.

Όταν τα συμπτώματά της δεν υποχώρησαν, επικοινώνησε ξανά μαζί του κι εκείνος τη συνέστησε να πάει στα επείγοντα. Βγήκε θετική στον κορονοϊό – δεν είχε εμβολιαστεί ακόμη με τον σύζυγό της – και όπως της είπαν από το νοσοκομείο, θα έπρεπε να τρώει υγιεινά και να παρακολουθεί τα επίπεδα του οξυγόνου με ένα οξύμετρο.

Μέχρις τις αρχές Αυγούστου, η κατάστασή της δεν είχε βελτιωθεί και ο σύζυγός της την πήγε ξανά στο νοσοκομείο για εξετάσεις.

Διαγνώστηκε με πνευμονία και θα έπρεπε να νοσηλευτεί σε άλλο νοσοκομείο. Η διαμονή της στο Texas Children's Pavilion for Women ήταν δύσκολη.

Τις πρώτες δύο εβδομάδες η Diana ήταν ναρκωμένη και της χορηγούνταν οξυγόνο, όμως η κατάστασή της δεν βελτιώθηκε.

«Ήταν 18 εβδομάδων έγκυος εκείνη την εποχή, επομένως το μωρό δεν μπορούσε να γεννηθεί ούτε φαινόταν ότι αυτό θα βοηθούσε απαραίτητα», θυμάται ο Δρ Cameron Dezfulian, ιατρικός διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας Ενηλίκων για Συγγενείς Καρδιοπάθειες στο Νοσοκομείο Παίδων του Τέξας στο Χιούστον. «Αν η εγκυμοσύνη ήταν προχωρημένη τότε η αφαίρεση του παιδιού θα βοηθούσε τη μητέρα μόνο και μόνο επειδή θα δημιουργούσε χώρο στους πνεύμονες. Όμως, δεν ήταν μια τέτοια περίπτωση».

zevgari dinei sto gio toy to onoma tou giatrou1

φώτο: Chris Andrew Crouch / GMA

Τις πρώτες δύο εβδομάδες στο Texas Children's, η Diana ήταν διασωληνωμένη αλλά η κατάστασή της δεν βελτιώθηκε. Χρειάστηκε να νοσηλευτεί συνολικά σε τρία διαφορετικά νοσοκομεία κατά τη διάρκεια της μάχης της με τον κορονοϊό.

Παρέμεινε στο ECMO ( εξωσωματική οξυγόνωση με μεμβράνη) για οκτώ εβδομάδες και κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, αντιμετώπισε πολλαπλές επιπλοκές, συμπεριλαμβανομένης της πήξης του αίματος. Όπως ανέφερε ο σύζυγός της στο «GMA» ο ίδιος και ο πεθερός του την είδαν να παθαίνει καρδιακή προσβολή, πολλαπλούς σπασμούς και εγκεφαλικό.

«Μετά το εγκεφαλικό, δεν κουνήθηκε για περίπου τρεις μέρες. Τότε είπα στον γιατρό, ότι αν αρχίσει να ξυπνάει, ξέρω ότι θα φύγουμε από αυτό το νοσοκομείο. Και ξύπνησε την επόμενη μέρα», θυμάται συγκινημένος ο Chris Crouch.

Με φαρμακευτική αγωγή και διαφορετικές θεραπείες, η κατάσταση της υγείας της Diana βελτιώθηκε, ωστόσο, οι γιατροί αποφάσισαν ότι ήρθε η ώρα για καισαρική τομή.

Ο Cameron Andrew Crouch, γεννήθηκε στις 10 Νοεμβρίου 2021 αντί για τις 9 Ιανουαρίου 2022. Οι γονείς του μικρού χωρίς δεύτερη σκέψη του έδωσαν το όνομα του γιατρού που έσωσε τη μητέρα του από την COVID-19 αλλά και το ίδιο το βρέφος.

Από την πλευρά του ο Δρ Cameron Dezfulian, έσπευσε να επισημάνει ότι δεν ήταν ο μοναδικός γιατρός που βοήθησε να σωθούν οι ζωές της Diana και του μικρού Cameron. «Υπήρχαν τουλάχιστον 35 διαφορετικές ειδικότητες γιατρών που τη βοήθησαν και τη φρόντισαν όσο ήταν εδώ. Δεν μπορείς να κάνεις αυτό το είδος της περίπλοκης φροντίδας χωρίς μια πραγματική ομάδα και εμείς την είχαμε», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η Diana πέρασε περίπου 4 1/2 μήνες στο νοσοκομείο, αλλά δεν θυμάται πολλά από την παραμονή της εκεί. Μεταφέρθηκε και στο Houston Methodist Hospital και τελικά πήρε εξιτήριο στις 23 Δεκεμβρίου.

«Ήταν τρελό. Δηλαδή, δεν μπορώ να παραπονεθώ. Απλώς αγαπώ κάθε στιγμή. Όπως το κλάμα, τα ουρλιαχτά, όλα αυτά. Δεν με ενοχλεί. Τίποτα δεν με ενοχλεί τώρα», είπε προφανώς πανευτυχής η Diana που επέστρεψε στο σπίτι της υγιής μαζί με το μωρό της.

Το ζευγάρι είναι γονείς πέντε παιδιών, δύο βιολογικών και τριών υιοθετημένων.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved